Polen,  Utan land

Första intrycket

När vi gled in över Gdansk, Gdyna och Sopot såg man inte helt vart den ena staden började och den tredje slutade. Det som sagts om att de tre håller på att växa ihop längs med kusten var således helt sant. Östersjön och halvön lyckades jag se innan jag fick syn på det mest iögonfallande: nya fotbollsarenan till fotbolls-EM. Bärnsten är populärt här och arenan såg verkligen ut som en glittrande klump. Får se om Mari är sugen på att turista dit och titta..

Intryck ett var på planet med ett helt kompisgäng i de 50 som huttade konjak och gapade. Den ena var så flygrädd så hon grät och de andra härjade. Jösses. När vi landade stod det väl beväpnade män utanför dörren och tog oss till terminalbyggnaden – som nästan är lika liten som den på galapagos! Fast, märks att hela Europas ögon snart riktas hit – de bygger om överallt. Under tiden är det lite hål i taket och sneda väggar. Det går bra.

Så nu har jag ätit lunch nummer två på restaurangen på flygplatsen i väntan på resesällskapet. Rastlös! Men bara 20 min kvar till landning nu. Kan konstatera att jag inte är någon bra soloresare. Gillar att vara ensam och trivs själv – men intryck delar jag gärna. Själv kan jag vara hemma. Ute på tur vill jag peka, skratta och veva runt – jag blir alldeles för återhållsam när jag inte har sällskap.

Nu ska jag gå långsamt på toa och sen är ho typ här! Vill skylta med någon av alla polska parlörer jag fått från kollegan, men klarar inte att skriva annat än “tak” (som betyder “ja”) så ni får nöja er med det!

20120331-154132.jpg

20120331-154149.jpg

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: