Utan land

There’s no combination of words I could say

Nog för att Jack Johnson kanske inte riktigt syftar på data-frustration, men det gör jag nu. Har ägnat hela förmiddagen åt att få full tillgång (inte bara läsrättigheter) till den externa hårddisken från Mac:en. Eftersom vi bara använt våra externa med pc tidigare så snackar de inte riktigt samma språk, och det har skapat en del problem och svordomar. Fruktansvärt irriterande för en som bara vill att det här med data bara ska fungera. Men ack den som ger sig!

Nu har jag ordnat med ett program som översätter pc-filsystems-språket så vår kära Air förstår. Helt fantastiskt att kunna börja trilskas med de sjutusenmiljarders GB med bilder vi sitter på. Äntligen. Trodde jag.. Slängde ihop ALLA våra mappar från resan i en och döpte den till “Äventyret”. Då försvann allt. Gick inte att se bilderna och inte flytta eller göra något för att få fram dem. Läääänge trodde jag på riktigt att det var kört. Då hade jag bölat resten av dagen. MEN, fick se att det minsann stod att det var 40 GB med saker i mappen – fast att inte jag såg det.

Då hade det nya programmet som översätter åt mig inte gett mig läsrättigheter till den nya mappen. Alltså, paniken det har orsakat. Galet.

Som positivt kan ses att jag blivit en jävla hacker (med hjälp av det där Google) och insett att jag kan ha iPhoto biblioteket på den externa också. BRA!

Så nu ska jag njuta av regnvädret och inte göra annat än leka med bilderna. Wii. Fotobok, album och ordning. Ett år senare..Image

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: