Utan land

Hjälp! Jag skriver igen

Jag har nog gillat det sedan jag var barn. Jag har faktiskt till och med jobbat med det, lite. Jag har gjort det i skolan och på fritiden – som yngre. Sen blev jag äldre. Skrev mest uppsatser och inlägg här. Bloggen är såklart en ventil, men använder den inte till att skriva. Såklart, jag skriver för att berätta något, men det är mer en dagbok och en förteckning över vad som händer i livet. Det är fantastiskt kul att kunna slå upp november 2008 och se vad jag uttryckte, gjorde och hade i huvudet. Säger sällan till folk att jag bloggar, för att det för tankarna till folk som är lite övergalna på antal läsare och postar bilder på söta skor (det har säkert hänt här också). Men har bestämt mig för att vara öppen och kunna ha alla möjliga läsande här. Att inte begränsa mig genom att applicera andras ögon på mig, för mycket.

Poängen är att jag inte lagt någon stor vikt vid själv orden här. Tänkt och skrivit samtidigt. Inte reflekterat och gått tillbaka för att redigera. Så kommer det fortsätta vara här. MEN, jag har hittat en längtan efter att skriva “på riktigt”. Önskar att jag gjorde resereportage när vi var ute på Äventyret. Det har jag pratat med många av er om. Och när jag börjat säga högt att jag vill skriva, ja då har liksom den tanken växt.

I vintras började jag, om än väldigt lite. Gjorde ett dokument på Google Docs och sparade ner idéer där. Det var sist redigerat 26 februari. Det öppnade jag idag. Och fortsatte. Jag har skrivit idag. Byggt på, formulerat mig, skapat början på en berättelse. Satt upp ramar och gjort nya noter om.. kapitel. Faktiskt.

Känner mig oerhört naken när jag läser sådant jag skrivit. Inte det jag skriver här (undantaget nu), men det jag skrivit “på riktigt”. Skäms nästan lite över ambitionen och över.. ja, över vad då? Jag har bestämt att jag ska ta önskan om att skriva på riktigt. Jag lovar också mig själv att jag en dag skal låta någon läsa.

Så, då var det sagt. Jag är nervös, glad, lättad och spänd. Det är nästan lite förälskelseskänslor inblandade. Som att hitta en gammal kärlek man behöver putsa lite på.

Och, jag kan faktiskt säga att jag har en till hobby: skriva. Grattis till mig!

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: