Vardagen

Dagens ring illustrerar en riktigt dålig egenskap med mig själv

I samma veva som jag hittade mitt försvunna halsband återfann jag ett reseskrin med små attiraljer som jag glömt litegrann. Som den här ringen.

Jag älskar den! Färgerna. Djupet. Historien runt den. Eller? Vänta nu! Jag minns inte historien runt den, men ändå har den ett symboliskt värde för att den kommer från resan.

Det är en riktigt dålig egenskap med mig, som ändå underlättar mitt liv en del (för att jag rycker lite på axlarna åt det som på ett slags vis blir en hel hög med vita lögner). Att jag minns minnen så dåligt. Vart saker hände, vem som sa vad och i vilket sammanhang. Jag kan oftast återberätta minnens innebörd, men får inte allt för sällan något betydligt (men ändå obetydligt) fel.

Som den gången vi kom till en ny stad och skulle ta t-banan. Vi gjorde som man ska, och ställde oss till sidan för att släppa fram avstigande. Det var bara det att vi inte hann på innan dörrarna slog igen framför näsorna och tåget blåste iväg. Snopet! Men, slutet gott eftersom det kommer en bana varannan minut i Paris.

Så berättar jag historien. Då är det bra att Mattias är ett levande facit och snabbt berättar att det var Mexiko city. “Neheheeee” säger jag och VET att det är Paris. Får liksom ge mig när han påminner om att det var strejk i tunnelbanan i Paris när vi var där…

Så, till saken. Hur kan ringen (som jag typ glömt) betyda så mycket, fast jag inte kan placera den?

Vet att ringen av snäcka är från Honduras. La ganska många slantar på det på Utila. Men, denna är liksom tidigare. Min gissning är Bolivia, för där köpte vi en del stuffs. Ändå tror jag inte det, för i postade hem saker från Peru sen. Varför behöll jag ringen (för jag vet att den var med)?

Hatar det här med mig själv (och mitt lokalsinne..). Att jag är så luddig i minnena. Samtidigt, vad gör väl det? Kontentan är riktigt, men några förhållanden blir ihopblandade.

20121012-160712.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: