Oslo

Vackra, vackra Oslo

Igår skulle man ha kunna trott att det var sommar, förutom att det var 10 minus. Hade det varit sommar hade vi haft short shorts och inte frysit. Nu var vi rosade om kinderna och ivriga på att komma inomhus emellanåt. Vi åt organisk lunch på Food Story (gott!), promenerade ner till Rådhusplassen och gick in på Nobels fredscenter. Kollade in utställningarna (om Ghandi och “Europa från krig till fred”) och lärde oss saker. Sedan vägde vi upp det med konst på Astrup Fearnly (sjuk byggnad!) och ölprovning på Beer Palace.

Vi har verkligen haft en riktig lördag-lördag i fantastisk Oslo-anda. Vi fortsatte med att äta tapas i flera timmar på San Leandro (jag åt en räka), prata overkligt mycket spanska och engelska (jag vill resa! NU!) samt vara färdiga med middagen till strax före kl tolv. Kontinentalt!

Några fler öl, som jag idag gärna hade skippat, och så hem. En lång, lång, lång jobbvecka toppades av med en fin, fin, fin dag. Att vara turist i sin egen stad är också semester!

IMG_0481 IMG_0458 IMG_0465 IMG_0467 IMG_0470 IMG_0474 IMG_0490 IMG_0492 IMG_0496 IMG_0498

Lämna ett svar

%d