Betraktelser,  Utan land

Tänker du att du inget betyder? Att du inte spelar någon roll?

Du gör en skillnad och du är fantastisk. Jag vet att du inte alltid känner det, men det gör det inte mindre sant. Du är viktig!

Personen du gör störst skillnad för och betyder mest för är dig själv. Glöm inte det! Gå inte vilse i din vilja att göra andra stolta, glada eller imponerade. Du ska inte spela en roll, du ska spela roll – för dig själv!

Sätt dig själv överst på piedestalen och krön dig själv till Drottningen av din tillvaro. Pränta inte in en dom i ditt skin för ingen förtjänar att bli dömd så hårt.

Du kan. Du lär dig. Du utvecklas. Du gör fel. Och rätt. Som jag. Som andra. Som folk flest.

Ompröva gamla “sanningar” och ge dig själv utrymme. Ge dig själv tid. Ge dig själv möjligheten att vara!

Det blir bättre ibland och det blir sämre ibland. Det brister och bär. Vi lever, vi lär. Vi går sönder och tar oss samman. Och det är okej.

Säg det! Till dig själv. Högt! Bestämt. Mena det! Känn det!

Det är okej. Jag är okej!

Du är Du, och Du kommer aldrig bli någonting mindre än fantastisk. För att vara det behöver du inte göra några stordåd. Det räcker med att vara. Helst av allt också vara snäll med dig själv.

Ta nu med dig ditt “Jag är okej” till i morgon. För du kommer vara okej då också. Påminn dig själv om det!

Ta sedan med dig ditt “Jag är okej” ut. Håll “Jag är okej”-skylten och ditt huvud högt! Ge dig själv en present. Bryt ett mönster. Klappa dig själv på axeln. Blunda in i solen och ge dig själv chansen att försöka.

Du förtjänar ingenting mindre, men den enda som kan veckla ut dina vingar är du.

Du är mer än okej, så ge dig själv en chans!

Image

En kommentar

Lämna ett svar

%d