Vardagen

Varför officiellt smöra för sin käraste?

Något som stör mig med sociala medier är människor som använder dem till smäktande kärleksförklaringar. Det är någonting ohälsosamt över behovet att officiellt visa hur mycket en betyder för den andra. Som att omvärldens godkännande hejarop ökar kvaliteten på förhållandet.

Med detta menar jag inte all form av publicering kring en livskamrat eller nyfunnen älskling, utan jag menar rena utrop i form av “Åh! Kolla vilken fantastisk person jag lever med. Hen betyder allt för mig och jag ska älska och hedra och torka dig i arslet så länge jag lever och vi kommer aldrig någonsin klara att leva utan varandra”.

Det är okej att lägga upp en pussbild (ibland). Det är okej att tagga in varandra på olika äventyr. Det är till och med okej att posta på varandras wall (nästan, om det är försvarbart ut ett praktiskt perspektiv. Till exempel är det okej att skriva “Kom hit med mina hörlurar nu!!” om man är i olika rum och har ett jättestort hem och partnern lättare går att nå på Twitter än via någon annan kanal). Det är också okej att i begränsad form välja att uppmärksamma olika bemärkelser eller högtidliga tillfällen (här kan förlovningar, födelsedagar, oväntade vändningar osv räknas in).

Jag får rysningar och dåliga vibbar av poster som är gulligull – alltid. Varför detta behov av att externt berättiga gos?

Jag är glad att du hittat någon! Att du lever med någon som gör dig helt till dig! Men jag tror att förhållandet inte mår bättre av att du måste ropa ut det med megafon eller Vine varje stund..

Behåll något privat. Var trygg nog i att ni vet vad ni har. Formulera samma sak muntligt i soffan. Berätta om drömmar, låt tårar rinna, skratta luften ur dig till pinsamheter och lägg huvudet mot ett varmt bröst. Utan att samla likes. Stanna i stunden och spara den närmast hjärtat.

Jag är väldigt extrovert med vissa saker. Hallå bloggboken liksom. Jag vet att jag inte alltid efterlevt detta själv. Jag älskar att berätta (även om det kan vara osammanhängande eller om jag glömt poängen) och jag förstår att det är härligt med kärlek!

Tänk bara efter lite. Vad är egentligen syftet med publiceringen? Ren glädje? Kör! Bekräftelse? Backa, backa, backa..

Nu kör vi bara fram, fram, fram! Semester i Sverige! Jippie!

Ser fram emot många härliga bilder i snön som vi kan gilla ihop! Haha

20130323-101345.jpg

Lämna ett svar

%d