Asien,  Äventyr

Ge oss dina smultronställen i Asien!

Det är få saker som är fasta och bestämda med Äventyret 2.0. Vi vet att vi avgår från Oslo i mitten på juli. Då gör vi en turné som innefattar Karlstad, Dalarna och Stockholm för att vinka adjöss innan vi går till sjöss. Sedan åker vi via Helsingfors och St Petersburg till Moskva.

Jag känner mig som en matros som mönstrar på (även om vi till en början kommer resa mestadels på land).

I början på augusti avgår vi med Transmongoliska järnvägen mot Irkutsk och Bajkalsjön. Där stannar vi och reser runt för att sedan tåga vidare till Mongoliet. Vi som digitala nomader ska möta ridande nomader. På riktigt. Väl i Peking är det faktiska fastlagda rutten slut. Från Peking och vidare ut i världen. Mittens rike ska hänföra oss medan vi reser söderut. Planen är att resa landvägen till Singapore. Sedan fortsätta, båtvägen, ut i öriket. Filippinerna är landet vi dras mest till (mycket för dykningen).

Vi läser guideböcker och resebloggar, men vi vill ha mer input. Från er! Hjälp oss att hjälpa oss själva till att gå utanför de vältrafikerade turistvägarna.

Vad får vi inte missa? Vem ska vi möta? Vart ska vi bo? Äta? Dyka? Vandra? Klättra? Tvätta våra kläder? Rida? Klappa mushjortar? Rädda sjöhästar? Bestiga vulkaner? Paddla? Slappa? Volontärarbeta?

Är du någon som vet? Känner du någon som känner någon som jobbar med något vi kan bidra till? Har du hört om en plats där sinnet slår volter av hänförelse? Berätta!

Smultronställen

Efter att sydostasiens övärld är genomseglad (om den blir det). Vilket håll ska vi åt? Australien (som barnet i mig tjatar om)? Eller segla till Sri Lanka eller Madagascar? Kanske både och!

Tänk! INGENTING är omöjligt..

4 kommentarer

 • Ditte

  Vad gäller Beijing så har jag många tips, har bott där i näatsn fyra år och flyttade hem 2010, men varit tillbaka flera gånger efter det. En fantastisk stad! Tåg till Shanghai är trevligt och filippinerna låter bra. Vet att det finns många småöar där kostnadsläget är lågt. Vietnam är en annan favorit, ön Puh Quoc.
  Sri Lanka är absolut värd ett besök!
  Att sedan vara öppen med resmålen tycker jag är häftigt!
  För att resa är ju också ett sätt att leva….

  • beccus

   Fantastiskt! Lokala tips på Beijing vill vi verkligen ha! Känns nästan övermäktigt att sätta sig in i staden och göra den på en vecka… Vart tycker du vi som nya besökare ska börja? Några specifika smultron som du själv åker tillbaka till? Oaser bland myllret?

   Från Beijing kommer vi åka in i landet, och sedan söderut för att följa Yangtze River ut till Shanghai. Har du några erfarenheter eller tips runt det?

   Berätta gärna mer om vad du gjorde när du bodde där!

 • Ditte

  Boendet i Beijing beror ju lite på budget, men jag kan verkligen rekommendera Hollyday Inn Express, Dong Zhimen. Kan bokas via Agoda. Bra hotell och mycket bra läge. Priset är ca 600 sek för ett dubbelrum m frukost.
  Vi bokade själva en tur på Yangtzefloden, fyra dagar p en bår. Bra val! Ta gärna en “amerikansk” båt som har lite bättre standard. Titta på internet över Yangtzekryssningar,
  Gå vidare in på något som heter Chinese Culture Center och se om de har några bra /intressanta turer i Beijing eller dess omgivningar. Alltid bra guider och bra turer.
  Jag skall se om jag kan maila dig om tips för Beijing. Du har ju min adress här och om du skickar mit ett mail så kan jag hjälpa dig mer med förslag.

  • beccus

   Kanske är jag som är bakom, men hittar inte på e-post? Kommer in på din blogg (hittade restaurangtips där! Tack”), men hittar inte på kontakt.

   Uppskattar verkligen tipsen!

Lämna ett svar

%d