Norge förbereder sig inför 17. mai

Hela Oslo befinner sig i en djup inandning som imorgon kommer explodera i ett inferno av vitt, rött och blått. Den norskaste av de norska dagar är grunnlovsdagen 17 maj, då ingen egentligen beter sig som en typisk norsk. Ut på gatorna! Glädjs! Drick bubbel till frukost! Fira tillsammans! Det är en dag då alla går ur huse och möts. Det är en dag full av gemenskap och värme, som både inkluderar och exkluderar. När Norge fyller år firar de ordentligt.

Ölen var slut i butiken kl 09.00 idag. Ny leverans skulle komma senare och nu har jag köpt ytterligare ett sexpack sommaröl. Festen börjar redan ikväll (mest ledd av blårussar och rödrussar skulle jag tro) och kulminerar imorgon. De starkaste fortsätter även på lördag. På söndag och måndag ligger vi i spillror och kvider. Pizzerior kommer snurra nya omsättningsrekord och söndagsöppna butiker kommer vara knöckfulla med chipslängtande små monster som inte längre vill tjoa och heja på varandra.

Jag har ordnat kalas-naglar och bestämt klänning. Kan inte bestämma mig om jag är barnsligt nöjd med bubblorna av nagellack, eller om jag redan skäms lite. Kanske borde jag bara låtit dem varit blåa?

Fast, om två glas bubblor kommer jag ändå bara vilja mumsa jordgubbar och skratta!

Kommer nog lägga upp rapporter från dagen, om solen kommer fram och gör den idyllisk. Jag längtar så! Och ber om ursäkt på förhand gällande kommande Norge-spam.

20130516-164933.jpg

20130516-170740.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.