Äventyr

Äventyret börjar bli verklighet

Igår skickade vi in visumansökningarna för Ryssland, Mongoliet och Kina. Det, tillsammans med att vi faktiskt betalat hela Transmongoliska järnvägen redan, gör att det nu känns verkligt. Äventyret går att greppa. Vi ska åka!! Och ännu bättre, vi ska åka landvägen till Singapore hela sträckan från Oslo. Vi ska resa över 100o mil, vi ska korsa en kontinent. När vi sedan rest 1000 mil, reser vi kanske 1000 till…

Också tidsplanen och rutten för första delen av resan börjar ta form. Reseledar-Rebecca jublar! Grovhugget ser det ut såhär:

16 juli: avresa från Oslo (Karlstad-Dalarna-Örebro i överljudsfart för att kramas)

23 juli: ankomst Stockholm (vi mönstrar på Esperanza och vinkar av bästis)

30 juli: ankomst Helsingfors (en enkelbiljett med Finlandsfärjan senare…)

2 aug: ankomst St Petersburg (för att vi kan!)

5 aug: ankomst Moskva (för att här börjar den klassiska järnvägen, även om vi åkt tåg hit)

7-8 aug: Moskva – Irkutsk (vid ankomst irrar vi runt Bajkalsjön en vecka och rör lite på benen)

17 aug: ankomst Ulan Bator, Mongoliet (hänga runt med riktiga nomader, utan Macbooks (eller?), och dricka jäst jakmjölk)

1 sept: ankomst Beijing

Framme i Kina hoppas jag vi fått 60 dagars visum, och inte normala 30. Vi har en preliminär rutt, men den klarar vi inte på en månad. Kryssa fingrarna, håll tummarna och skicka massa goda ting till kinesiska handläggarna på ambassaden i Stockholm. Hälsa från oss!

Det är nog dags att börja packa väskan..

Okej, ni känner mig. Självklart har vi redan ett hörn i garderoben med saker som ska med på resan. Underställ, snorkel och en spork. KANSKE har jag också börjat på en lista på kläder som är bra att ta med. Förra gången packade jag lite, men inte särskilt genomtänkt. Kom hem med oanvända plagg och det ska inte hända denna gång.

20130525-083022.jpg

3 kommentarer

  • Ditte

    Vad gäller visum till KIna så kan ni behöva i förväg uppge var ni skall bo. Reglerna ändrades förra året. Har ni vänner ni skall bo hos, åtminstone några dagar så är det bra om de skickar en inbjudan till er. Hemsidan för visumansökan förklarar vad som krävs. Lycka till!

Lämna ett svar

%d