Människorna i St Petersburg

Vi har varit en fredag och en lördag i St Petersburg. Det är Rom, Venedig och en bit av Barcelona i ett. Stadskärnan är otroligt vacker. Människorna är nästintill alla turister, men det finns också en god samling exempel på invånare i denna spektakel till stad (när de anlade den sparade de direkt inte på något, allt är bombastiskt stort!).

Många har hockeyfrilla (även tanter, som kan ses på bild nedanför). Det finns mustascher och guldkedjor. Stora, vräkiga bilar och luftiga, blommiga kjolar. Ortodoxa huvudsjalar och korta, korta småshorts (vissa på gränsen till en jeanstrosa). Militärer går runt i sina randiga underlinnen (telnyashka) och ser ut som Håkan-fans på väg till konsert. Läser på det stora internetet att de signalerar maskulinitet och styrka. Kanske ser de mer ut som gladlynta matroser?

Kvinnorna verkar lägga ner en avsevärd mängd energi åt att matcha sina kläder. Skor, väska och klänning (som, bortsett från blus och kjol är det vanligaste plagget) går ofta i samma färgton. Många är vackra så det förslår! Donnan nedanför stod, som av en händelse, lite lätt och väntade på någon vid en av kanalerna.

DSC04478 DSC04479 DSC04497

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.