Äventyr,  Kina

Wu Mart är en kinesisk upplevelse så god som någon

Jag och kineserna har en stark förkärlek för gurka gemensamt. Idag var vi på en stor matbutik (Wu Mart) och myste loss bland hyllor av grytlappar och diskar med bakverk. Då gjorde jag ett fynd som gjorde att jag hjulade vidare till kassan. Chips med gurksmak! Det är ju genialt! Var rädd att det skulle vara rätt äckligt (minns sjögräschipsen från Thailand..) men jag blev glatt överraskad. Den goda smaken av gurka och ett krispigt chips. Mmm… Och ja Jullan, gurka smakar! :) Det fanns till och med tuggummi med gurksmak, men det får vänta en stund.

Att gå i matbutiker är ett fantastiskt sätt att uppleva ett land

Vi kryssade runt i välpolerade korridorer, vred och vände på förpackningar och försökte hitta hudlotion. Fick hjälp snabbt och försökte sedan få fram en fotfil, utan resultat. Hårinpackning och batterier fyndades. Lyxkonsumtion på hög nivå när vi lever utan inkomst! Frysta grodor, grisfötter, färska sköldpaddor i akvarium, strimlad komage och allsköns godis. Lukter, smaker och färger. En explosion av allt som är Kina i plastförpackningar och frysdiskar.

Att sedan en rulle mentos kostar drygt två SEK gör att jag vill köpa ett fång och skicka hem till Mari!

20130904-211820.jpg

20130904-211826.jpg

20130904-211846.jpg

20130904-211850.jpg

20130904-211918.jpg

20130904-211835.jpg

2 kommentarer

  • Ditte

    Härligt!!!! Detta är livet och ni kommer att minnas det! OBS! En del chips är söta…..Men de brukar slinka ner de också.
    Kramar!
    Hyr gärna cykel och trampa runt, ger en extra dimension. och det gäller att bara titta framåt och göra som “lokalbefolkningen” gör.

  • Ditte

    Glömde; En särskild känsla är det att cykla på avenyn som går förbi Förbjudna staden. Och ta en titt på hutongerna vid Dha Zhalan, nästan vid ert hostel. Rekommenderas! Och de små “hål -i väggen.ställena….

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: