Äventyr,  Kina

Tips på bra restaurang i Beijing

Ett tips på en restaurang i Beijing kan vara på sin plats. Vi har spenderat en god del måltider på “små hål i väggen” och varit nöjda. Vi beställer en klassiker nästan varje gång (biffstrimlor och tofuskalswraps) och sedan tar vi ett osäkert kort också för att vidga de kulinariska vyerna. Tillbehör (gurkstavar!) och snacks tar vi vid sidan om. När maten kommer hugger vi in tillsammans på hela samlingen mat. Otroligt mysigt sätt att äta på!

Dock reagerar jag fortfarande på alla snörvlingar, harklingar och loskor kring matsituationen… Det är bara att vänja sig, för här är det skit som ska ut och inte irriterande slem som diskret ska sväljas.

Hostelet 365 Inn har en restaurang precis vid sig som är otroligt mysig. Tyvärr kan jag inte läsa kinesiska, men bilderna och adressen (o.22 Wenhuiyuan North Road, Haidian District, Beijing 100088, China) borde vara vägledning nog.

Bra mat, magisk atmosfär (guturala munljud till trots) och spanvänligt läge direkt ut mot en händelserik gata.

En middag här är garanterat en hit!

20130905-154454.jpg

20130905-154506.jpg

20130905-154513.jpg

20130905-154501.jpg

6 kommentarer

 • Freedomtravel

  Håller med om att man kan få god gurka i Kina! Och att de har dåligt bordsskick… Men tydligen är det annat som är viktigt där, som att inte råka rikta tekannepipen mot någon… typ.

 • Ditte

  Kul! Ja, bordsskicket kan ha en del till att önsla för oss västerlänningar. särskilt om man äter på små estauranger dit inte så många västturister kommer. Men man vänjer sig….i alla fall i viss mån. Tack för tipset! Men ni bor ganska långt söderut i stan och det är inte så ofta jag kommer dit. Men jag har ytterligare ett tips, om ni hinner. Ni bör bo i hyfsat närhet av temarknaden som börjar på M någonting. Ligger inte så långt från den västra järnvägsstationen. Skall nu se på en karta var ni bor.
  Ha de!
  Och vill ni ha lite vattenkänsla så ta er till Huhaiområdet, jättemysigt och tunnelbanan går dit. (I stort sett…)

  • beccus

   Huhai kom vi faktiskt till av en slump under en stadsvandring alldeles i starten. Fantastiskt mysigt!

   Vi har bara en heldag kvar i Beijing nu tyvrr, s lrdagen kommer vi frmodligen hyra cyklar och ta oss till Tempel of Heaven och parken dr. Sedan kryssa oss norrut till Beihai och se lite p (vad jag tnker) r rejlt lyxiga bostder :)

   Med vnliga hlsningar,

   Rebecca Norberg

   Beccus.nu – text, bild & ventyr

Lämna ett svar

%d