Äventyr,  Kina

Yamen Hostel: en innergårdsoas i Pingyao

Vi kom en tidig morgon efter en rätt hård tågresa. En man öppnade åt oss i mörkret och visade toaletten och varmvattenreservoaren. Receptionen på Yamen Hostel öppnade kl 7 och då fick vi också genast rummet. Utan snack mycket högt värderat efter en natt i skakig dvala. Rummet i sig är enkelt, med tre bäddar och en röd plastmatta. Skåp att låsa in värdesaker och mycket strömuttag. Precis sådana saker som är bra att ha. Badrum och dusch är också enkelt, men rent.

Hostelets magi ligger i de gemensamma ytorna

Rummen ligger utspridda över tre innergårdar. Genom dem löper små gångar. Gårdarna är traditionellt inredda och har utrymme för häng. Cafeet ut mot gatan har perfekt spanläge och mjuka, breda fåtöljer. Bokbyte, spelrum, biljardbord och hjälpsam personal. Allt en backpacker vill ha finns här! Utom kanske ett kök, men när det går att äta en stor skål nudelsoppa för en liten slant ute så väljer vi det.

Såhär bor vi ofta. Genom att i tillägg välja korridorsrum med tre eller fyra sängar bor vi också oftast själva för en löjligt liten peng. Nu betalar vi 30 yen var (vilket är ungefär detsamma i kronor). Så himla värt! Känns som en del karmapoäng inkasseras för att hålla liv i detta, men ler mycket om dagarna så då är det värt det.

Om du fortfarande tvekar så borde det faktum att hostelet ligger mitt i smeten avgöra saken. Direkt ut på en av gatorna med små butiker. Det går att köpa popcorn på Apoteket och vinäger i så stora krukor att jag får plats i dem.

Yamen rekommenderas varmt!

20130910-182828.jpg

20130910-182823.jpg

20130910-182818.jpg

20130910-182812.jpg

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: