Asien,  Äventyr,  Kina

Såhär får du en perfekt utekväll i Shanghai, på rockbar och studentpub

Livemusik i Shanghai går att uppleva på många platser, men det är mest jazz och traditionella uppträdanden kring hotell och restauranger. För att få ett klassiskt rockgick är det till Yuyintang du ska gå. De har både lokala och internationella band på sin lilla scen. Det är varmt och intimt och relativt dyr öl. Stammisarna kommer till baren utan att veta vilket band som spelar, oavsett akt blir det musik!

För en person (jag) med förkärlek till Göteborgspop slår The Mary Onettes på precis rätt sträng!

Vi kommer till Yuyintang delvis för att få en dos musik, men mest för att det är indiebandet The Mary Onettes från Jönköping som ska spela. Det rycker i rockfoten och dunkar i kroppen. Bandet ägnar sig åt minimalt med publikfrieriande mellansnack och teatrala gester. Ett ganska lågmält scenspråk, men en fångande musik. Jeans, tygskor och svettiga t-shirts. Gulliga, krulliga luggar och sökande blickar. När de går av får vi en nyfunnen fransk vän att ropa ”En gang til!” och utan vidare kommer de tillbaka in från terassen och kör en låt. Lokalen töms snabbt efter konserten och vi hakar på en samling expats till en bar i närheten.

Studentpuben Perry’s är avslappnad – och galen

En upplivad britt trillar ut genom ingången till baren på tredje våningen. Han uppmanar oss genast att gå in och ropar ut att det är gratis öl till alla som inte får sittplatser. Helt sant är det inte för då skulle baren ha få betalande besökare, men när vi klämmer oss igenom folkmassan och ropar beställningen till bartendern visar det sig att ölen ändå är löjligt billig.

Från ett långbord vinkar två tjejer glatt. Det är ett par brittiska systrar vi mötte i Xi’an för någon vecka sedan. Backpackervärlden är liten ibland! Vi lyckas klämma oss in och skrålar, skränar och skrattar tillsammans med människor från Brasilien, Danmark, Mexico, England och Kina. Det blir sent. Dans på borden, vattenpipa, buckets och en kväll att glädjas åt. Trötta trillar vi in i en taxi hem.

Torr i munnen, någon annans tändare i väskan och en hopknölad flyer från rockbaren Yuyintang i fickan är ett ganska gott kvitto på en bra kväll

Shanghai är fullt av flådiga cocktailställen med panoramafönster, men det finns också en annan del av nattlivet. Det upplevde vi igår! Den sista, suddiga bilden från kvällen summerar härligheten ganska bra…

DSC03084

Untitled

DSC03122

DSC03129

En kommentar

Lämna ett svar

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa