Asien,  Äventyr,  Kina

Resplan Kina, den himmelska fortsättningen

Idag löper vårt ursprungliga kinesiska visum ut. Vi har åkt Beijing – Pingyao – Xi’an – Shanghai – Hangzhou – Suzhou – Shanghai igen på en månad. Det är många mil, men nu slår vi kinesiskt rekord. När du läser detta sitter vi på ett tåg till Kunming. Färden tar 35 timmar och 44 minuter och sträckan är 238 mil lång. Då har vi tagit oss till sydvästra Kina, norr om Vietnam och Laos. Vi är då på närmare 2000 meter över havet, och ska jobba oss vidare uppåt.

Vi berättar allt om det när vi kommer dit!

Namnet på provinsen Yunnan betyder söder om molnen och det är ditåt vi ska. Nordväst, helt nära Tibet, ska vi resa över bergen, via byar och sjöar. Det är slut på cityliv för en stund. Vi säger hej då till Shanghais skyskrapor och välkomnar växter och djur och natur. Det finns tigrar och elefanter. Etnisk mångfald och minoritetsgrupper. Från en av Kinas rikaste regioner till en av landets fattigaste. För att främja turismen har provinsen till och med döpt om en tibetansk härad efter det paradisiska fantasilandet Shangri-La.

Om det funkar? Ja, vi är ju i alla fall på väg dit…

Över bergen kommer vi resa till Chengdu, vad som kan kallas pandornas hemstad. Egentligen skulle vi ha gjort resan omvänt (från Shanghai till Chengdu), men det kinesiska nyåret har gjort att det finns väääldigt få tågbiljetter. Vi hade tur och fick sovplatser på tåget till Kunming, så då överlever vi besväret att sedan igen ta oss söderut till Hong Kong.

När den här trippen är slut har vi nästan rest Kina runt i åttor

Jag är så glad för att ni hänger med! Det är otroligt inspirerande och gör att jag försöker ge er mer smak för vad vi faktiskt upplever. Skrivandet sker fortfarande mest för mig själv, men jag tänker på er mycket. Ta hand om varandra! Och kom gärna med tips för framtiden!

Skärmavbild 2013-09-29 kl. 07.01.26

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: