Asien,  Kina

Gissa grönsaken! Eller frukten. Eller blomman, kanske…

På en plats där nästintill alla livnär sig på jordbruk är det inte svårt att vandra omkring och hitta godsaker på rad. Träd fulla med persimons, buskar som bugar sig för all physalis och meloner som dyker upp som paradisiska bomber på marken. Chili, koriander, ingefära, vårlök, te – listan kan göras lång. Vi har gått runt och suktat efter de perfekt mogna exemplaren, men också irriterat klämt och känt på vissa saker utan att luska ut vad det är för någonting.

Så, vi behöver hjälp att gissa grönsaken! Eller frukten. Eller vad det nu kan vara…

En liten rackare vi inte lyckades ens komma i närheten av ett rätt är denna lilla runda sak. Grönspräcklig med ljusa inslag oftast, men ibland helt gula. De sitter på en buske med taggar och liknar verkligen körsbär. Dock är det inte en snärtig bärkonsistens, utan en mjuk och plufsig “kudde”. Att fråga en känd sökmotor om “grönsaker i Kina” gav mig gröna blad och bambu. Detta är någonting annat.

Har någon en susning om vad denna gröna bärliknande kudde till “grönsak” är för något?

DSC03641 DSC03670DSC03678 DSC03679

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: