Äventyr,  Betraktelser

Vad jag saknar från Sverige (och Norge då…)

Regn smattrar mot pingisbordet på terassen. Dropparna skvätter likt små fontäner. De rosa blommorna är otroligt rosa när allt annat är grått. Disiga dagar är det lätt att sväva iväg till smaker och saker jag saknar. Det händer inte ofta, men ibland går det en våg av sug genom mig. Det kan gälla krämig keso, sötstark senap (helst Johnny’s) och aromat (tillsammans med riktigt smör på en knäckemacka). Men mest människor.

Saknaden av smaker är det som är mest distinkt, medan bekvämlighet och saker går snabbt att anpassa sig till att vara utan. Nog för att vi har det behagligt. Vi har inte tvättat en endaste tvättmaskin, knappt lagat mat eller bäddat en säng och allra minst dammsugit ett golv på tre månader. Vissa vardagliga måsten har helt försvunnit. De saknar jag inte! Andra saker saknar jag mycket.

En kopp riktigt gott kaffe från Jura-maskinen. Snabbt och stabilt internet, utan censur och behov av VPN-tunnel. Världens skönaste soffa.

Det är inte en lång lista och jag kan inte göra den så mycket längre. Det enda som är rent smärtsamt är människor. Gravid bästis, nyfödda i flera kullar, fler bebisar på väg och familjen. Mamma, systrar, vänner, andra – ni fattas mig. Lösningen är att leva i viss förnekelse. Låtsas om att ni inte finns. Det är egoistiskt, men hela grejen vi gör är baserad endast i oss och egen vilja. Så, att lära sig hantera egoismen är ett måste.

Därför blir jag extra glad när jag ser att ni hänger med, oavsett. Ni gillar, stöttar och gastar glada rop. Jag lider av att inte kunna finnas i människors vardag. Hjälpa, måla, klippa gräs, bära barn och sådant som jag tycker är roligt att göra för folk jag gillar. Vi har fått, och får, så mycket av er alla. Helt utan att finnas där. Jag hoppas ni vet att ni är viktiga! Kanske borde börja dela ut kuponger på innestående tjänster.

Poängen är att jag vill säga tack. TACK!

Också tack till alla som gått in på min guide till Corn Islands på Reseguiden. Om du inte gjort det, följ länken nedanför och tryck “gilla via Facebook”. Det betyder mycket för mig! Tack, igen.

KLICKA HÄR (och gilla sen): http://www.reseguiden.se/reseguider/upptack-ett-orort-karibiskt-paradis-8532

DSC03161

3 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: