Asien,  Äventyr,  Kina

Xichang: en doldis bland kinesiska städer

Vi har, lite av en slump, upptäckt en kinesisk stad vi inte trodde var mycket att hänga upp sig på som resenär. Xichang ligger helt enkelt på vår väg från Lugu Hu till Chengdu så innan vi ankom tänkte vi på staden som en transporthub. Guideböcker och internet har inte mycket om staden, men vi har blivit positivt överraskade. Det visar sig vara en stad vid en vacker sjö, omgiven av berg. Det finns grönsaksmarknader och avenyer. Båtturer och vandringsleder.

Hela staden lyses upp av facklor i augusti

På Fackeltorget står 56 stycken stora, murade facklor. En för varje officiell minoritetsgrupp i Kina. Vid sidan av står ståtliga statyer av de tigrar som brukade finnas i området och lite längre bort en stor teater. Nu går inga föreställningar, men under den stora festivalmånaden augusti är det full aktivitet. Fackeltåg löper runt hela staden och det är mycket aktiviteter. Tjurfäktning och skönhetstävlingar är kanske inte det härligaste, men det finns också traditionell brottning och cykellopp runt sjön.

Passerar du provinsen Sichuan i augusti, lägg in minst några dagar här. Passerar du på din väg till eller från Yunnan, ge dig själv i alla fall en dag att upptäcka staden.

DSC05600 DSC05615 DSC05620

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: