Kinesa på IKEA i Kina

För ett tag sedan var det rubriker i bland annat Aftonbladet om kineser som kinesade på IKEA i Kina. Vi tänkte göra en trendspaning och bli med i gänget. Ta en kopp te i vardagsrumsavdelningen och testa några sängar. Ta en liten sovpaus mellan värmeljus och disktrasor. En 20 minuter lång resa med tunnelbanan söderut i Chengdu och vi stod framför en gul och blå dröm. En stor, fyrkantig byggnad full av allt som går att sakna från Sverige. Knäckebröd och köttbullar till exempel.

Dock mötte vi till vår besvikelse inga kinesare. Många kineser, men ingen som hade medtagit fika eller bäddat ned sig för en lur i någon MALM-säng. Några provsatt mjuka madrasser, andra provkramade kuddar. Den enda som kinesade en stund var Mattias, tjugo köttbullar senare.

Innan vi smet ut hade vi handlat allt godis i butiken, kramats med kontorsstolen Markus och kikat på matsalsmöbeln Börje.

DSC05689

Fullkomligt älskvärda gamla bussar med säten och detaljer i träDSC05690Nästan som hemma…

DSC05692Hej!

DSC05722Det närmaste kinesande kineser vi kom…UntitledFejkad tepaus och en liten lur, på barnavdelningen

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag har varit mängder av gånger till IKEA i Peking och i princip varaje gång hittat vuxna kinesandes i sängar och stolar, vuxna som barn. När IKEA var nyöppnat i Peking fick man stänga varuhuset dagen därpå och göra i ordning i sängar, bland bord och stolar.
    Kanske har det kommit restriktioner numer om sovförbud…
    Ha det fortsatt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.