Asien,  Kina,  Trams

Kinesa på IKEA i Kina

För ett tag sedan var det rubriker i bland annat Aftonbladet om kineser som kinesade på IKEA i Kina. Vi tänkte göra en trendspaning och bli med i gänget. Ta en kopp te i vardagsrumsavdelningen och testa några sängar. Ta en liten sovpaus mellan värmeljus och disktrasor. En 20 minuter lång resa med tunnelbanan söderut i Chengdu och vi stod framför en gul och blå dröm. En stor, fyrkantig byggnad full av allt som går att sakna från Sverige. Knäckebröd och köttbullar till exempel.

Dock mötte vi till vår besvikelse inga kinesare. Många kineser, men ingen som hade medtagit fika eller bäddat ned sig för en lur i någon MALM-säng. Några provsatt mjuka madrasser, andra provkramade kuddar. Den enda som kinesade en stund var Mattias, tjugo köttbullar senare.

Innan vi smet ut hade vi handlat allt godis i butiken, kramats med kontorsstolen Markus och kikat på matsalsmöbeln Börje.

DSC05689

Fullkomligt älskvärda gamla bussar med säten och detaljer i träDSC05690Nästan som hemma…

DSC05692Hej!

DSC05722Det närmaste kinesande kineser vi kom…UntitledFejkad tepaus och en liten lur, på barnavdelningen

4 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: