Asien,  Äventyr,  Kina

I Kina behöver vi inte låtsas att det regnar

Det är höst också i Kina. Regnet kommer, vi blir blöta. Om inte allt för kort tid (på onsdag) åker vi söderut, till Guilin. Sedan är vi nästan i Hong Kong. Då är vi nästan i Vietnam och då är det nästan stranden på en gång. Ni hör, det är rätt runt hörnet.

En dag när det regnar i Kina spenderar vi mycket tid med datorerna. Jag skriver, slösurfar och läser. Vi bjuder laget runt på knäckebröd och laktrits (heja IKEA!) och dricker oändligt med te.

Oavsett om det är vatten i luften eller inte är det otroligt vackert i Chengdu. Gränderna är kanske ännu härligare med färgglada paraplyer och glittrande små (nåja) droppar. Vi fällde upp kapuschongerna och löpte ett varv runt närmaste kvarteren. Åt nyhyvlade nudlar och vårlök till lunch, fotade en skrattande buddha i regnet och smet hem igen.

Nu hänger jeansen på tork uppe på rummet. Vi ser fram emot kvällens aktivitet: opera. Och det är inte vilken opera som helst, utan sichuanesisk opera. Provinsen vi befinner oss i har en lång tradition av en egensinnig variant och vi förväntar oss läskiga masker, eldslukare och magiker. Spännande!

5 DSC05882 DSC05942 DSC05920

Lämna ett svar

%d