Asien,  Äventyr,  Kina

Vindlande vyer vid Drakryggens risterasser

Mattias blir frustrerad för att jag studsar uppför trapporna mot utkikstornet och pekar uppgivet på skylten som säger “Please, slow down”, men jag älgar vidare. När benen jobbar är kroppen glad. Med olika motivationsnivåer vandrar vi uppför risterasserna Dragon’s Backbone vid byn Ping’an, i kommunen Longsheng, två timmar norr om Guilin.

Ett sceneri väl värt att vallfärda till

I horisonten sträcker sig bergskedjan som namngett terasserna. Bergstopparna slingrar sig bortåt i horisonten och in i dimman. Med en portion fantasi kan de absolut efterlikna ryggraden på en drake. De terrasserade risfälten har börjat ikläda sig höstuniformen. Guldbruna etapper förgyller de annars grönskande stegen. I partier nära källor är det fortfarande vattenfyllt och gyttjigt. Där har skott tagit sig i de skördade ruskorna.

Genom att vandra vidare längs med terrasserna går det att komma ifrån de övriga turisterna. Följ de små stigarna genom bambuskog och över fält, genom byar och förbi pickande kycklingfamiljer. Det är imponerande att människor optimerat sitt brukande av jorden genom att gräva ut odlingstrapporna längs med bergssidorna.7 DSC07414 DSC07353 8DSC07390

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: