Asien,  Äventyr,  Hong Kong,  Kina

Husfasaderna i Hong Kong förvandlas om natten

Hong Kong förvandlas verkligen om natten. De solkiga husfasaderna mörknar och försvinner bakom alla neonskyltar. I området Yau Ma Tei där vi bor är det lite skitigt, lite skimrande, lite turistigt och fullkomligt förtjusande. Sällan har jag njutit så av att leta efter ett mathak som när vi försökte spåra oss tillbaka till kebaben vi såg tidigare på dagen. Försöket misslyckades, men vi hittade mycket annat. Området är ganska litet, men gatorna förändras ständigt. Här i Hong Kong möter Kina resten av världen. Krocken verkar ha skapat någonting fantastisk. En norsk pensionär vi mötte på en grillning i Dali kallade Hong Kong “byernes by”. Jag är beredd att hålla med, utan att ens varit här 24 timmar.

Untitled1 Före…

UntitledEfter…

IMG_5305Nästan på våran gata i stan

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: