Asien,  Äventyr,  Hong Kong,  Kina,  Trams

Hong Kong äter oss levande

Allting med Hong Kong är härligt. Höjderna, husen, hästarna, havet, handeln… Vi shoppar alldeles för mycket, men kan inte låta bli. Att köpa elektronik och kläder är billigt och snabbt gjort. Jag har ordnat mig en liten sommargarderob inför Vietnam och Mattias har köpt en ny kamera (till min stora glädje fick jag då ärva hans, det ska nog märkas på bilderna hoppas jag).

Hong Kong har vi verkligen tagit till våra hjärtan. Jag skulle kunna leva här. Från stränder, till berg, till bakgator med marknader, till lummiga öar, till glimrande gallerior och barer.

Vi snurrar runt i staden som har dubbelt så många skyskrapor som New York hela dagarna och spottas ut om kvällarna i vårt lilla (ja, vi bor på ett micro-hotell) rum alldeles omtumlade. Upptäckter, upplevelser och otaliga händelser staplas på varandra. Bloggen lider lite av att vi spenderar all vaken tid på vift, men det kommer godsaker! Lovar.

Imorgon ska vi till Macau, sedan kolla in Liverpool – Arsenal, sedan gå på hästkapplöpning, sedan vila en dag och sedan landar vi i Vietnam. Då ska vi sakta ned, sluta beta av och börja leva lugnt (är tanken…). Vill också bjuda på ett bildbonzanza med Beccus-tema, men har mest på Mattis. Håll tillgodo!

IMG_6232Mattis favoritgata i stan, men jag menar att LFC ändå kommer vinna imorn

IMG_6226Fåntrattar på buss tillbaka till höghusen efter en utflykt till en av alla fiskebyar 

IMG_6118Inte hans favoritstad…

DSC08777Världens största korv med bröd! Den har till och med köttfärssås på sig…

UntitledHong Kongs högsta hus är litet sett från Hong Kong Island, skägget är stort sett från vilken vinkel som helst.

3 kommentarer

  • Maria

    Oj stor pølse og mye skjegg. Så deilig det høres ut og bare gjøre akkurat det man har lyst til hver dag, en helg som aldri tar slutt. Her er det søndag..og det regner..Teller ned dagene til vi møtes :)

  • Ditte

    Hong Kong! En av våra favoriter! Så mycket att göra och upptäcka. Och Macao är också fint och väldigt annorlunda mot H.K. Härligt att se bilderna och läsa om hur ni har det.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: