Asien,  Äventyr,  Hong Kong,  Kina

Ocean Park i Hong Kong är inte ett vattenland

Jag är barnsligt förtjust i att bli överraskad (även fast jag fullkomligt hatar att vänta på paket…) och Ocean Park i Hong Kong gjorde just det. Jag förstår att de är prisvinnare! Vi var dåligt pålästa inför besöket och var därför inställda på att härja i ett vattenland, men hittade istället ett av de finaste akvarium jag någonsin varit på. Stora tankar med naturtrogna dekorationer omgav oss när vi promenerade igenom.

Förmaningar om att vara med och påverka miljön klädde väggarna (“Tacka alltid nej till hajfenssoppa!” osv) och även om djur i tankar är vedervärdigt var detta de lyckligaste fiskarna jag sett i fångenskap.

En 1,5 kilometer lång linbana kopplar samman två delar av nöjesparken. När vi kommer upp på höjden inser en genast att parkens största attraktion inte är karuseller, pingviner eller ens en onanerande valross (det hade jag gärna sluppit) utan parkens magi ligger i läget. Tänk Gröna Lund, men addera lite berg, mycket mer hav och vik efter vik med glänsande stränder.

Att med andan i halsen kastas runt i loopar och svängar blir om möjligt ännu härligare med utsikten…

Även om det här med hisnande karuseller inte är någonting för dig så är det ändå värt besöket enkom för helikoptervyn som parken bjuder på över södra sidan av Hong Kong Island. DSC08622 DSC08650 DSC08720 DSC08850 DSC08866 Untitled

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: