Asien,  Äventyr,  Vietnam

God morgon Vietnam!

Medan Robin Williams ropade ut den välkända repliken i radion från Saigon hälsar vi Vietnam från Hanoi. Redan på flygplatsen i Hong Kong började det fantastiskt. Vi åt den godaste pizzan i år på Pizza Express och Mattis blev bjuden på öl för att han hade mustasch som en mästare (heja Mustasch-kampen!). 

Vi blir fysiskt puttade in i minibussen från Hanois flygplats. Motorvägen in till stan är rätt lugn, men när vi börjar promenera mot hotellet undrar jag hur det kan finnas någon enda moped i någon annan stad. ALLA måste vara här. Tipsen vi läst innan om att bara gå långsamt rätt ut i strömmen av förbisvischande fordon fungerar. Likt magi delar sig floden av moppar runt oss.

Men har jag inte dunkat näven i någons plåt innan vi åker härifrån blir jag förvånad.

Vårt visa on arrival låg och väntade på oss på flygplatsen. Enkelt och smidigt hade vi plötsligt tre månader i ett land som redan ler stort åt oss. Första middagen var underbar. Höjdpunkten var mina risrullar med tofu och örter. Kan leva med att ha munnen full av koriander alltså! Och chili, vitlök, lime, kokos och ananas. Frukt i mat är fantastiskt!

Längs med gatorna sitter människor och dricker färsköl på små plastpallar. Det knastrar under fötterna av skal från solros kärnor och barn leker på trottoarerna. 

Trots att vi tog ut två miljoner i automat och att en öl kostar 23 000 är det inga pengar att prata om. Vi bor tredubbelt så stort, hundra gånger bättre (badkar och balkong, mm) och betalar hälften så mycket. Välkommen till Vietnam!

DSC08975

4 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: