Asien,  Äventyr,  Vietnam

Gatorna och trafiken i Hanoi

Vietnams största fara är trafiken, men den är också ett av de charmigaste inslagen i landet. Hanois härligaste upplevelse är utan tvekan gatulivet. I mötet mellan mopeder och butiker uppstår magi. Hela livet finns på gatorna. Från fruktförsäljare och frisörer till fågelmarknader och barer. Att dricka en färsköl på en plastpall i miniatyr medan trafiken flyter förbi är verkligen Hanoi.

Alla i Hanoi har hjälm (det hade nästan ingen i Kina), ofta med hål på toppen för frisyren

Det är konstigt att det mest kaotiska också kan vara det allra bästa. Hur ostrukturerat det än verkar när människor kör i fel riktigt, på fel sida och till synes ouppmärksamt så finns ändå en ordning. Första regeln är “störst går först”. Bilarna flyttar sig inte för någon, men de är verkligen i underläge antalsmässigt.

Mopederna flyter runt våra kroppar med små marginaler, men det är som att vi har ett magnetiskt fält runt oss som håller ihopstötningar borta. Så länge en inte rör sig hastigt utan lugnt och metodiskt finns alltid en väg över till andra sidan även om strömmen av mopeder aldrig sinar.

IMG_7129En vänstersväng gäller det att snigla sig igenom

UntitledAlla leker på gatorna. Både kycklingar, hundar och barn.

IMG_7060Portabel frisörsalong. Välkommen!

IMG_7050Man på moppe väntar på att få skjutsa hem någon från grönsaksmarknaden


IMG_7030Allt säljs från cyklar. Mat, frukt, blommor, leksaker…

IMG_7046Klassisk lunch i Hanoi. Som att sitta i ett dockskåp.


IMG_7053Hanois Sons of Anarchy hänger nog här. En bra “massagesalong” med dyra hojar och gulddekorerade SUV:ar.

4 kommentarer

Lämna ett svar

%d