Asien,  Äventyr,  Vietnam

Möt: den avskilda paradisbukten i Halong Bay som vi blev evakuerade ifrån

I området närmast hamnen i Halong City ligger de skavda träbåtarna tätt, men lite längre ut i bukten möter du endast några små fiskebåtar och kanske någon enskild kajakpaddlare. På Nam Cat Island, utanför Cat Ba Island, ligger den mest avskilda resorten i den turisttäta paradisbukten Halong Bay.

Vill du uppleva Halong Bay utan turistströmmar har du en utmaning, men huvudregeln är (som alltid) att ju längre bort du tar dig desto färre blir besökarna.

Bungalowsen på stranden är enkla. Det finns fläkt, badrum och en stenhård säng, men det är rent och fräscht. Utanför rummet finns paradiset. En utsikt över havet och de uppskjutande kalkstensklipporna som är helt magisk, en mjuk strand och ett härligt häng. Aktiviteterna är få, men strandvänliga. Spela volleyboll, boule eller paddla kajak. Vila i solstolen mellan måltiderna och skåla in skymningen med en kall.

Där ville vi stanna i fyra dagar, men det blev endast en. När vi blev evakuerade kom det som en chock, men såhär i efterhand slapp vi betala för dåligt väder. Vi är lyckligt lottade som inte har större problem att reflektera över efter stormen.

Nu fortsätter vi kasta oss ut i Hanois galna tempo. Och snart lanserar vi en överraskning och en plan för vår kommande resa vidare i runt i Vietnam. Håll ut!

När jag får vika ner mig i sådana här miljöer blir jag aldrig rastlös. Ever.
När jag får vika ner mig i sådana här miljöer blir jag aldrig rastlös. Ever.
Tur att det fanns andra alternativ till biljard. Bordet höll inte riktigt bästa kvalitet.
Tur att det fanns andra alternativ till biljard. Bordet höll inte riktigt bästa kvalitet.
Översiktsvy på resorten på Nam Cat Island
Översiktsvy på resorten på Nam Cat Island
Kalkstensklipporna och havet. Otroligt!
Kalkstensklipporna och havet. Otroligt!

3 kommentarer

  • Ditte

    Underbart! Men att bli evakuerad är inte det man tänkt sig i detta paradis. Vi hade nog tur som kunde stanna längre i dessa trakter. Inget oväder när vi var här. Och det är jag så glad över.
    HOppas ni har det bra trots allt där ni är. Med bra menar jag just nu att ni inte är utsatta för fara.
    Tänker på er och de jag känner på Filippinerna.

  • Freedomtravel

    Halong Bay är fantastiskt vackert! Där spenderade vi de första dagarna som nygifta :) Lite dramatiskt att bli evakuerade, men samtidigt skönt att de faktiskt gjorde det och att det inte blev värre för er del. Fruktansvärda rapporter från Filippinerna (dit vi för övrigt bokat en resa)

Lämna ett svar

%d