Asien,  Äventyr,  Vietnam

O’hoj bia hơi, på gatorna i Hanoi

Under ett besök i Vietnam är det obligatoriskt att dricka minst en Bia hơi. Dagligen bryggs denna färsköl och serveras längs gatorna. I Hanoi är det kvarteren strax norr om sjön i gamla delen av stan som gäller. Längs de västra gatorna är västerlänningar vanliga, men sök dig lite längre österut och strax finner du dig själv skålandes med enkom vietnameser.

Den färskbryggda ölen smakar olika från plats till plats. De bästa har inslag av citrus. Alkoholhalten är på runt 3 %. Priset? Cirka 1,5 kronor för ett glas.

Igår mötte vi upp Tina och Tomas som vi träffade i Kina. Vi satt i timmar på de små färgglada plastpallarna och förfriskade oss. Det är som att sitta i ett dockhus, mitt i trafiken. Vissa äter grytor med musslor, andra sötsaker från förbipasserande försäljare i bambuhattar. Bananblad som varit omslag till olika maträtter prasslar kring fötterna och ibland osar det från temporära grillar på gatan. Har någon beställt grillad fisk, ja då ordnas det direkt vid sidan av bordet.

Det är enkelt att fastna i Hanoi. Vi har mött härliga människor och köpt en varsin motorcykel. Imorgon ska vi inviga dem och se så att allt är okej. Efter några varv runt staden ger vi oss av norrut, ut på landsbygden och upp i bergen. Stranden får vänta en stund till, först lite äventyr på vägarna! (Förlåt mamma, men vi älskar det!)

IMG_1211 IMG_1225

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: