Asien,  Trams,  Vietnam

Världens värsta bro?

På fälten kring Dien Bien Phu besegrade Vietnam de franska styrkorna. När de franska ledningscentralerna flyttades ned i bunkrar såg de tidigare så propra europeerna plötsligt ut att faktiskt förlora. Kring bron Muong Thang finns flera olika bunkrar, och av den ena återstår endast en liten grop med ett plakat. I bunkern tog en fransk kommendör livet av sig när han hörde skott från vietnamesiskt artilleri från de närliggande bergen. För att undvika en säker död, eller en oändlig skam vid hemkomst.

Den gamla bron som hänger över floden ser också ut som en säker död. Hålen rymmer flera människor, brädorna kastas omkring när mopparna passerar och ställningarna kan aldrig någonsin ha inspekteras. Där åkte vi över idag. Sedan gick vi tillbaka och inspekterade spektaklet. Helt sjukt att den fortfarande används, men det positiva är att den numera i alla fall är avstängd för biltrafik.

Hål ättä' hål ätta' ättä' hål
Hål ättä’ hål ätta’ ättä’ hål
Ranglet skranglar öronbedövande när endast en liten moppe åker över...
Ranglet skranglar öronbedövande när endast en liten moppe åker över…
...och slår så in i Norden när det är fullt i trafik,
…och slår så in i Norden när det är fullt i trafik,

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: