Asien,  Äventyr,  Vietnam

Nu har vi fått nog. Mot paradiset!

Vi har fastnat i en regnmonsun som aldrig vill ta slut. I november ska vädret i norra Vietnam bli torrare, men inte ens när vi kommit ned i centrala delarna av landet vill regnet sluta smattra. Det är inte kallt, men under körningarna blir vi (oavsett kläder) alltid blöta. Det, tillsammans med vinden, gör att vi ibland huttrar som små bortglömda sommarkatter när hösten kommer. Nu har vi fått nog.

Istället för att göra Hue, Danang och Hoi An ordentligt nu blåser vi Ho Chi Minh-vägen söderut redan imorgon. Mot party- och strandparadiset Nha Trang!

I januari, efter julfirandet på Phu Quoc, återkommer vi till dessa delar av landet. Det är oerhört vackert och det finns mycket spännande att se, men vi ser ingenting genom regnvåta glasögon. Om två, tre dagar är vi tillbaka vid kusten. I söder ska vädret redan vara torrare. Vi drömmer om klarblå himmel, rödbrända näsor och Mekongdeltat.

Rutten vi tänker ta söderut är 10 mil längre, men inlandsvägen (Ho Chi Minh-vägen) är betydligt bättre än motorvägen. Vår förhoppning är att slippa all tung trafik och susa fram bland byar på höglandet.
Rutten vi tänker ta söderut är 10 mil längre, men inlandsvägen (Ho Chi Minh-vägen) är betydligt bättre än motorvägen. Vår förhoppning är att slippa all tung trafik och susa fram bland byar på höglandet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: