Asien,  Äventyr,  Vietnam

Gåta: Hur känner du igen en motorcyklist?

Efter en helt makabert dålig start på vår inlandstur ned till Nha Trang (mer om världens värsta dag kommer en annan gång) har vi nu haft två dagar med körning, körning, körning. Vi har sett blå himmel, stannat för små grisfamiljer som passerat och ätit frukost vid foten av vattenfall. Till lunch har kycklingar kvittrat runt fötterna och lagom till det mörknar har vi parkerat vid närmsta hotell och däckat.

Idag slog vi distansrekord (33 mil typ) och har kört både grusväg, ingen väg och otroliga landsvägar. Vi har blivit rödbrända på näsorna och slirat igenom skyfall. Dagarna är helt magiska, men slitsamma. Vi har fyra små mil kvar till målet och när vi ankommer ska vi byta olja, tvätta kläder och hämta ikapp på datorn. Jag har så mycket att berätta, men så lite kraft.

Mina händer har aldrig tidigare jobbat såhär mycket. Mina kontorsfingrar har fått förhårdnader och jag har träningsvärk i knogarna.

Okej. Till svaret på gåtan. Du känner igen en motorcyklist på personens dåliga solbränna. Ungefär som de ungarna som kom tillbaka från sportlovet med vita kinder och bruna pannor, bara att våra spår sitter på näsan och händerna. Vi ser ut som fåntrattar.

Brunbrända fyrkanter på händerna: check!
Brunbrända fyrkanter på händerna: check!
Likt en sportlovsåkare, fast annorlunda. Ska bli spännande att se den vita läppen under mustaschen sen...
Likt en sportlovsåkare, fast annorlunda. Ska bli spännande att se den vita läppen under mustaschen sen…

4 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: