Asien,  Äventyr,  Vietnam

Med vinden och vågorna i Vietnam

All typ av surf är populär i Vietnam. Både med hjälp av vinden och vågorna. Vädret och vattnet är fantastiskt för sport i havet och kanske är Phan Rang bästa platsen i världen att lära sig kitesurfa på?

När två kitesurfare bosatta i den populära lilla byn Mui Ne letade efter nya platser att bemästra vinden på hittade de en dag stranden vid Phan Rang. Den stora viken skyddar från stora vågor, men vinden älskar att vina här. Stadig och konstant blåser det dagligen upp för glada kitesurfare. Dagar då det inte blåser går det istället att snorkla. Ett korallrev finns i viken, men det såg vi ingenting av när vi var där. Det blåste så sanden blästrade oss kring benen på stranden.

I Mui Ne kan det ibland vara hundratals drakar i luften och det kan vara trångt och stressande som nybörjare. I det mycket mindre turistiga Phan Rang är det istället fiskebåtarna som går ut i gryningen som utgör största hindret. Om du vill komma undan strömmen av turister, välj Phan Rang framför Mui Ne.

Passande nog finns här också en resort att bo på, precis vid stranden. Det var där vi stannade för en natts charter.

Om du är intresserad av att lära dig kitesurfa, gör det i Vietnam och gör det för guds skull i Phan Rang! Gruppen vi mötte var där genom Kitesurf Vietnam.

DSC00539 DSC00545 DSC00552

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: