Asien,  Resa,  Trams,  Vietnam

Uppställning: den norska tomteparaden

Att mötas på paradisön Phu Quoc var verkligen inte en dum sak att göra över jul. Från när vi rusade in i deras bungalow och ropade “HEIA NORGE!” till sista solnedgången var dagarna fantastiska. Ön är relativt liten, turismen relativt ny. Servicen är inte perfekt, utbudet på aktiviteter till viss mån begränsat och nattlivet är inte sprakande. Ändå, det är onekligen ett paradis – det gäller bara att ha rätt sällskap och inställning.

Det kommer en god del tips om Phu Quoc längre fram, först vill jag vara lite mer personlig och presentera ressällskapet och några av de tramsigheter vi roat oss med under de 10 dagarna vi levde tillsammans. Det är enkelt att säga att allt nådde nya höjder på julafton, så därför blir presentationen helt enkelt en tomteparad.

Frode var en ny bekantskap för oss. Han kan måla (klicka på namnet och kolla in hans portfolio), gömma skatter, hoppa högt och springa på stock. Han gav sig iväg på enskilda uppdrag några gånger och fick uppleva vänligheten i Vietnam direkt. Han blev skjutsad runt för både för rakning och julklappsinköp. Av vänlighet visades han runt och fick efter flera varv runt äntligen tag på julaftons bästa paket: ett porträtt av farbror Ho Chi i egen hög person.

Åååååååå....
Åååååååå….
...där satt den!
…där satt den!
Frode är gammal vän till Lise, som är gammal vän till Maria, som är min väg in i den norska cirkeln där även  fd styvbror Philip ingår.
Frode är gammal vän till Lise, som är gammal vän till Maria, som är min väg in i den norska cirkeln där även fd styvbror Philip ingår.

Lise Eriksen kallas alltid Lise Eriksen och hon måste hålla i bikinitrosorna när hon badar. Jag tror att det var hon som uppfann vår favoritsysselsättning “Stock eller spasm”. Spasmen jagar stockarna tills en av stockarna blir en spasm, i all oändlighet eller tills det blir alldeles för jobbigt. Kan tillämpas hemma i vardagsrummet såväl som på dansgolvet. Lise Eriksen älskar bananer och är utbildad av civilförsvaret. Bara en sån sak!

Badglädje!
Badglädje!
Nu är alla spasmer!
Nu är alla spasmer!

Maria och Philip är som syster och bror. Alla bilder jag har är på bägge två, typ. Hälften kvalificerar in på Awkward family photos och andra hälften på den läskiga sidan av internet. Maria slickar på maneter, Philip gör grimaser. De har sjungit opera, fått oss att dansa ringdans i havet och hållit varandra i handen och raggen utanför.

Badbild!
Badbild!
Den mest rumsrena bilden på Philip och Maria
Den mest rumsrena bilden på Philip och Maria

Avslutningen på 2013 toppades av med bravur, fint folk och massa, massa minnen. Redan innan deras flyg landat i Norge ville vi att de skulle komma tillbaka! Jag och Mattias trivs verkligen med varandra och är duktiga på att både vara ensamma tillsammans och hänga med nya människor, men det är verkligen härligt att hänga med folk du känner från start. Gänget, tack för en fantastisk jul!

Gruppbild! Jag tar bilden. En sekund senare tappar de Mattias i havet och allt som finns kvar av tomten är mössan som flyter upp efter en stund.
Gruppbild! Jag tar bilden. En sekund senare tappar de Mattias i havet och allt som finns kvar av tomten är mössan som flyter upp efter en stund.

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: