Asien,  Äventyr,  Vietnam

Möt våra motorcyklar Bonnie och Lisohaka Clyde som snart ska på nya äventyr

Nu har vi rest runt i Vietnam på motorcykel i två månader. Vi har nästan åkt hela vägen norrut till Kina, vi har farit så långt västerut att vi nästan hamnat i Laos och så långt söderut att vi kunnat simma över till Kambodja. Vi har nästan sett varenda vrå av Vietnam (nåja) och våra kära motorcyklar besitter verkligen slitstarka hästkrafter. Här kommer en hyllning till de tvåhjulade hjältarna!

Vi valde att köpa en varsin Honda Win 110 i Hanoi. De ska vara enkla att köra, lätta och billiga att reparera, pålitliga. Allt detta har visat sig stämma. Bonnie och Lisohaka Clyde har rullat hundratals mil, nästan helt utan missöden. Mattias Bonnie har tappat avgasröret, båda våra tankar har börjat läcka (min av en illa slipad spik och Mattias på grund av ett dåligt svetsjobb). Vi har bytt blinkers, kopplat med elen och jag har bytt framgaffel och stötdämpare. En gång stannade Mattias motor helt, men det ordnade sig på två timmar. Var vi än hamnat i byar, städer och på landsbygd har det aldrig varit långt till en lösning, oavsett problem.

När vi nu återigen vänder norrut och kör mot Danang (nästan 900 km) har vi skämt bort motorcyklarna idag. De har fått full service. Däcken har pumpats, oljan kollats, bromsar förbättrats. Vi har lämnat in de på tvätt och fyllt sadlarna med ny stoppning. Det blir skönt åt stjärten under de kommande milen, för vi har svårt att släppa taget om livet på vägarna i Vietnam.

Min Clyde utan sadel, bensintank, framhjul och ena framgaffeln. Naken, enkel, lätt att sätta ihop - också på en veranda längs en landsväg.
Min Clyde utan sadel, bensintank, framhjul och ena framgaffeln. Naken, enkel, lätt att sätta ihop – också på en veranda längs en landsväg.
På motorcykel genom Mekongdeltat. Gashanden behöver inte driva så hårt för det är mycket spännande som händer längs vägarna.
På motorcykel genom Mekongdeltat. Gashanden behöver inte driva så hårt för det är mycket spännande som händer längs vägarna.
Ekipaget i rullning! Liten, men stark.
Ekipaget i rullning! Liten, men stark.
Parkerade arbetshästar. Dock går de som bäst när de får jobba mycket. Om de vilat mer än en dag måste de värmas upp ordentligt innan de rullar gott igen.
Parkerade arbetshästar. Dock går de som bäst när de får jobba mycket. Om de vilat mer än en dag måste de värmas upp ordentligt innan de rullar gott igen.
I tvätthallen.
I tvätthallen.
Resrutten de kommande två, tre veckorna. De första 900 kilometrarna till Danang ska vi köra på tre dagar. Jippie!
Resrutten de kommande två, tre veckorna. De första 900 kilometrarna till Danang ska vi köra på tre dagar. Jippie!

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: