Asien,  Äventyr,  Kambodja,  Vietnam

På vägen från Vietnam till Kambodja

Vi har haft ett par dagar i Hoi An som regnat bort, fast ändå gillade vi den gamla hamnstaden. I centrum av gamla stan vill en inte va allt för mycket, men eftersom vi bodde utanför bland risterasser och kycklingar så levde vi lantliv med stadens alla bekvämligheter inom räckhåll. Jag hittade gräddfil (!!!!) för första gången på ett halvår så köpte två gurkor och rockade loss. Annars har det blivit mycket skriva, promenera, äta och fika.

(Oväntat så träffade vi en gammal högstadiekompis till mig. Han bor i Laos och arrenderar en tomt i Mekongdeltat. Otippat! Han och tjejen bygger hus av glas och lever lugnt. Drömmen är att ha ett eget kretslopp. Jag hoppas vi kan ta oss dit och hälsa på!)

Okej, tillbaka till temat. Vi lämnade alltså Hoi An igår och körde vår favoritväg i Vietnam för tredje gången, men via en ny påfart (QL14B). Fantastiskt vackert, bra väg, lite trafik. När vägarna är som bäst är det som att flyga. Vi har susat fram, helt utan grus och damm. Ho Chi Minh-vägen är verkligen, verkligen vacker. Och tidsbesparande. På ett nafs var vi framme i Kontum (30 mil). Vi som skulle ta sträckan på två dagar hade det så härligt att vi bara körde vidare.

Från Kon Tum tog vi oss till gränsövergången i Le Thanh (via Pleiku). Det var som att köra genom Afrika! En liten väg genom ett jordigt, men ändå ganska bördigt, landskap. Gränsövergången vid Le Thanh gick strålande (inga problem trots att motorcyklarna är registrerade i Vietnam) och efter 45 minuter med stämplar och visum så var vi plötsligt i ett nytt land! Hej Kambodja!

En disig dag lyser de nygröna risfälten
En disig dag lyser de nygröna risfälten
Dimmigt, men härligt. Jag hamnade efter hela tiden för att jag kopplade ur och lekte rullande fotograf.
Dimmigt, men härligt. Jag hamnade efter hela tiden för att jag kopplade ur och lekte rullande fotograf.
Ensamma vägar är härliga vägar
Ensamma vägar är härliga vägar
Fåntratt i hatt
Fåntratt i hatt
Enda sällskapet på vägarna var andra moppar.
Enda sällskapet på vägarna var andra moppar.
De gräver guld i Vietnam också.
De gräver guld i Vietnam också.
Mystiken. Hur många nyanser av grönt finns det i världen?
Mystiken. Hur många nyanser av grönt finns det i världen?
Inte alls dumt att pausa här en stund.
Inte alls dumt att pausa här en stund.
Sen kom solen!
Sen kom solen!
Vägen från Pleiku till gränsen var en äventyrlig fröjd! Vad gör väl några hål i vägen när världen är vacker?
Vägen från Pleiku till gränsen var en äventyrlig fröjd! Vad gör väl några hål i vägen när världen är vacker?

Untitled

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: