Asien,  Äventyr,  Kambodja

Välkommen till Kambodja!

Vi har svängt vår sista kurva i Vietnam. När vi kom över gränsen till Kambodja insåg vi direkt att det finns skillnader. Här kommer våra första intryck av Kambodja.

Kambodja är fattigare. Husen är av trä, motorcyklarna är ofta glada hemmabyggen. Det kan inte finnas någon lag på att ha hjälm för nästan ingen skyddar huvudet. Det finns många lastbilar utan tak och vindruta. Det ser ut som att de har kört under en för låg viadukt och kapats av på hälften. Chaufförerna sitter med solbrillor och munskydd bakom ratten (en hade till och med hjälm!).

Bensin säljs ur stora fat längs med vägen och det finns inte samma kaffekultur. Det är inte trångt på vägen och inte heller är folk lika hetsiga i trafiken. Livet går lite lugnare till, men barnen ler lika stort. Naturen är grönare, jorden rödare, människorna verkar lika vänliga – och bättre på engelska (eller så har vi bara haft tur med de vi träffat).

Vi känner oss verkligen överjävligt taggade på nya upptäckter!

Alltså, följ den röda hemmasnickrade pilen. Kolla in den halva lastbilen! Ska försöka få en bättre bild en annan gång då vi inte gömmer oss för solen under ett parasoll.
Alltså, följ den röda hemmasnickrade pilen. Kolla in den halva lastbilen! Ska försöka få en bättre bild en annan gång då vi inte gömmer oss för solen under ett parasoll.
Första bilden från vägen i Kambodja!
Första bilden från vägen i Kambodja!

En kommentar

Lämna ett svar

%d