Asien,  Äventyr,  Kambodja,  Strandliv

Välkommen till Kambodjas kustparadis Sihanoukville

Vi är äntligen vid havet igen. Vi har tårna i sanden. Livet är både urkopplat och avkopplat. Efter ett par dagar med saltvatten i håret och vågbrus i öronen är vi nya människor. Kambodjas kust har överraskat. Sihanoukville (siiinååvill) har överraskat med både fantastiska stränder och avkoppling, men festen är just runt hörnet.

Sihanoukville var Kambodjas första djuphavshamn. När de högg ut djungeln och gjorde kusten mer tillgänglig blev det snabbt en destination för de belevade. Jacqueline Kennedy ska till exempel varit här och härjat. Sen kom krigen. Röda Khmererna övade prickskytte på det finaste hotellet. USA bombade halvön efter att ett containerfartyg blivit kapat. När röken lagt sig och Pol Pot försvunnit från makten blev ändå stränderna tomma. Vägen söderut från huvudstaden var ökänd för sina bovar och banditer.

Efter freden 1993 har Sihanoukville städat upp sig. Idag är det Kambodjas främsta strandparadis. Partyfolket är i majoritet omkring Serendipidy Beach, men längre söderut ligger Otres Beach. Här är det lugnt, gott och plats och härligt värre. Vi lutar oss tillbaka och tittar tacksamt in i solen, med vetskapen om att ett par timmar utanför kusten ligger flera paradisöar som bara väntar på vårt besök.

Mattias låtsaslöper i paradiset.
Mattias låtsaslöper i paradiset.
Det ligger en liten världsomseglare utanför kusten. Deras dröm är också vår. En dag är det vi!
Det ligger en liten världsomseglare utanför kusten. Deras dröm är också vår. En dag är det vi!
Bungalows på stranden är inte alls särskilt tokigt. Standarden är enkel, men livet är ändå inte särskilt svårt.
Bungalows på stranden är inte alls särskilt tokigt. Standarden är enkel, men livet är ändå inte särskilt svårt.
En båt som flyger!
En båt som flyger!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: