Asien,  Strandliv,  Thailand

Vi har det hiskeligt härligt i Hua Hin

Hua Hin är en riktig veteran bland turistorterna i Thailand. Här har svenskar sytt upp kavajer och vilat på stranden sedan urminnes tider, typ. På förhand var jag mer än måttligt skeptisk, men såhär i efterhand får jag erkänna att jag hade fel. I alla fall till viss del.

Det här med förväntningar inför en semester är svårt. Destinationen ska inte bara matcha budgeten, utan den ska också falla hela familjen i smaken. Om jag hade kommit till Hua Hin direkt från Oslo, eller Stockholm, så hade jag förmodligen pustat ut och haft det otroligt bekvämt, men blivit rastlös efter två dagar. Hua Hin har mycket för många, men mest för barnfamiljer och den lite äldre generationen. Det är praktiskt, tillrättalagt, asfalterat, långgrunt i havet och aldrig långt till en svensk frukostbuffé.

Det finns ett litet vattenfall, en udde med apor, ett par hästar längs stranden, ett vattenland, ett par barer och massvis av massagesalonger. Hela staden är byggd för turister. En Kanarieö på det thailändska fastlandet.

Hua Hin är inte platsen för dig som vill uppleva det genuina Thailand, men det är alldeles utmärkt för dig som vill parkera i en solstol och inte spatsera hem förrän solen står så lågt att den gnistrar i trädtopparna. Och inget fel med det, för det är aldrig långt till ett äventyr. Ett par timmar transport och du är i Bangkoks myller eller på party på Koh Phangan.

Galopp längs stranden i skymningen. Enda nackdelen med kusten vid Hua Hin är att den ligger åt öst. Soluppgången lär vara fantastisk, men den var vi inte vakna nog att uppleva.
Galopp längs stranden i skymningen. Enda nackdelen med kusten vid Hua Hin är att den ligger åt öst. Soluppgången lär vara fantastisk, men den var vi inte vakna nog att uppleva.
Även om det är mycket turister i Hua Hin finns det gott om plats åt alla!
Även om det är mycket turister i Hua Hin finns det gott om plats åt alla!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: