Asien,  Thailand

Nu drar vi till Thailands bästa ö

Tripadvisor har precis släppt sin lista över världens bästa öar. Vi har inte varit på någon av öarna, men imorgon åker vi till en av de listade. Som enda representant för Thailand hamnade dykparadiset Ko Tao på en hedervärd 10:e plats.

Ambergris Caye i Belize vann, för andra året i rad. Sedan följer klassiker som Bora Bora och Påskön. Det är vackra stränder, turkost vatten och lockande längder med svajande palmer. Det vattnas i munnen när jag bläddrar mellan bilderna, men hjärtat flyger omkring i bröstet när jag konstaterar att vi snart är på väg mot en av världens bästa öar.

Vi har aldrig tidigare varit på Ko Tao, men har mött massvis av resenärer som rankar det som sin favoritplats i Thailand. När en frågar dem varför kommer inget klart svar. Det är någonting med stämningen, någonting med det klara vattnet, någonting med det lunkande livet.

Nu börjar vårt äventyr lugna ner sig. Om vi, likt miljontals andra, gillar Ko Tao mycket kommer vi slå oss ned där en månad, eller kanske tre. Vi ska gå flera dykkurser, Mattias förmodligen hela vägen till divemaster och jag ska i alla fall ta räddningskursen. Sedan ska jag plugga, både text och bild. Nu börjar det “på riktigt”, livet som digital nomad.

Vi kunde inte heller ha fått en bättre övergång till det nya livet. Efter flera dagar med delar av Mattias familj har vi blivit bortskämda med både semlor och middagar.  De kom med flera paket, från beställda kläder och böcker till hushållsost och bilar. Vi har fått direktrapporter hemifrån och vi saknar alla lite extra. Tack för att ni är så tålmodiga med oss!

Bild från Tripadvisor
Bild från Tripadvisor

En kommentar

  • Maria Klas'en

    Och vi saknar er.. Hoppas ni får en underbar vistelse på Ko Tao .. Skönt att slippa all den snö som faller här hemma.. Ta hand om er.. Många kramar ❤️

Lämna ett svar

%d