Asien,  Äventyr,  Snorkling,  Thailand

Koh Tao har inte bara dykning i världsklass

Koh Tao är dykarnas paradis. Här tar många sitt första certifikat, och många bli kvar i flera år av bara farten. Men, här finns inte bara korallrev och färgranna fiskar för dig med tuber, det går lika bra att utforska undervattensvärlden med mask och snorkel.

Vi är inte igång med dykningen riktigt ännu. Idag tog vi en “komma-ihåg-kurs” i poolen eftersom det var tre år sedan vi dök sist (hur har jag överlevt utan bubblor så länge?), men vi har ändå haft oändligt med nöje i vattnet omkring Koh Tao. Trots att namnet betyder “Sköldpaddsön” har vi tyvärr inte sett någon Skalman än. Det finns dock massa, massa, massa fiskar att inspektera och du når även de allra bästa platserna direkt från stranden!

Fiskarna susar omkring, vissa skygga som den hemligaste superhjälte, andra lika nyfikna som ett barn som precis lärt sig fråga “varför då då?”.

Dagens höjdpunkt var snorklingen i Hin Wong Bay. Vi misslyckades med att hitta bukten där det ska finnas haj (hur det nu går an att köra vilse på en ö som knappt är större än ett stenkast), men blev inte besvikna. Mjuka, fast hårda, ligger stora stenbumlingar omkringkastade längs med kusten. Att snorkla längs, de små, bränningarna är häftigt. Korallerna är på sina ställen otroliga, animerade Avatar ligger verkligen i lä. Verkligheten överträffar dikten.

Obligatorisk undervattensselfie!
Obligatorisk undervattensselfie!
Vägen ned till Hin Wong Bay är brant. Tillslut syns toppen på den sista palmen, men då har bromsarna jobbat hårt.
Vägen ned till Hin Wong Bay är brant. Tillslut syns toppen på den sista palmen, men då har bromsarna jobbat hårt.
Färgglada korallträd, eller en Avatar-animation?
Färgglada korallträd, eller en Avatar-animation?
Älskade fiskar!
Älskade fiskar!
Omringade av stirrande småfisk. De förföljde oss en god stund och jag fnittrade så jag fick en kallsup. Det skrämde dock inte ens den största av papegojfiskar som bara spottade ut lite korall och fortsatte snaska på en ny formation.
Omringade av stirrande småfisk. De förföljde oss en god stund och jag fnittrade så jag fick en kallsup. Det skrämde dock inte ens den största av papegojfiskar som bara spottade ut lite korall och fortsatte snaska på en ny formation.
Strandgalen snorklare! Det gäller att hålla i sakerna, annars riskerar utrustningen att bli både ofrivillig hajmat och spektakulär konst.
Strandgalen snorklare! Det gäller att hålla i sakerna, annars riskerar utrustningen att bli både ofrivillig hajmat och spektakulär konst.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: