Resa

Nya Kånken 2.0, på toppen av varje resenärs önskelista

Det finns vissa saker som är oumbärliga på resa. Sköna skor, våtservetter, vatten, en god bok. Det mest praktiska är sällan det stilsäkraste, men uppgraderingen av Fjällrävens ryggsäck Kånken är heeelt fantastisk. Den skriker “bär mig!!”.

Redan i resans begynnelse, på tåget från Helsingfors till St Petersburg, konstaterade jag att en resenärs bästa vän är ett par sköna skor. Sedan dess har mina halvsnygga, helsköna Ecco-sandaler gått om mina Nikes som favoriter. Sandalerna har slitits och nötts under långa dagar och varma nätter. Jag har dansat, klättrat, sprungit och kört motorcykel i dem. Häromdagen fick jag ge upp. Då hade det flyttat in myror i sulan.

Även om sandalerna klarat sig bra under sju månaders hård användning var de inte riktigt så slitstarka som jag hoppats på. Sömmarna höll och sulan var spänstig, men ändå blev mjukdelarna riktigt rötna efter en stund.

Tacka vet jag Kånken! Det nya materialet ska tydligen vara så slitstarkt att det går att dra den efter en bil i en veckas tid. Typ. Förutom att utgåvan, som kommer i sommar, saknar fack för laptopen verkar den helt otrolig. Det är inte många praktiska saker som är så snygga som Kånken, version 2.

Bild från I love my Kånken
Bild från I love my Kånken
I vått och torrt, tills ett myrbo skiljer oss åt.
I vått och torrt, tills ett myrbo skiljer oss åt.

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: