Asien,  Äventyr,  Thailand

Bangkoks bästa aktivitet: bli detektiv för en dag

Bangkoks bästa aktivitet är enligt resenärerna själva leken The Escape Hunt. Du blir inlåst i ett rum och får 60 minuter på dig att lösa ett mordmysterium, annars släpps du inte ut… Eller? Vi testade!

Direkt när dörren stängs börjar klockan på väggen ticka ned. Vi befinner oss i vad som verkar vara ett hotellrum, eller en liten, liten lägenhet. Det enda vi vet är att ett mord har skett. På golvet är konturerna av ett lik tejpat och på skrivbordet står en gammal skrivmaskin med ett halvskrivet ark.

Vi letar ledtrådar, försöker organisera oss, förstå vad som hänt. Klockan tickar, hjärtat bankar. En tung kista står låst på golvet. Vi hittar lite lappar, några batterier, men inga nycklar. Vi börjar bläddra igenom böcker och titta under saker. Vi hittar mer och mer, men förstår mindre och mindre. Klockan tickar fortfarande.

The Escape Hunt är som om Boda Borg och Cluedo slagits samman och fått barn.

Utan att avslöja allt för mycket som kan leda till lösningen av mordmysteriet vill jag ändå säga, tänk enkelt. Vi gjorde små saker stora, obetydliga saker tog mycket plats. Under tidspress blir stressen så påtaglig. Vi irrade omkring och snubblade på varandra. Ändå, vi kom närmare och närmare. Men klockan fortsatte ticka ned…

När vi hittat hemliga rum, dold skrift och ett brev från mördaren hade vi äntligen löst mysteriet. Vi klarade det inte inom 60 minuter, utan behövde ungefär fem extra. Efter att vi hittat namnet blev vi utsläppta, men vi fick ingen t-shirt. Oavsett var det helt klart värt ett försök!

Om du vill testa på att vara Sherlock Holmes för en dag finns inget bättre sätt att göra det på! Testa din slutledningsförmåga och stresshantering. När vi kom ut kunde vi klä upp oss för gruppfotografering, men vi behövde komma ut. Bort. Hitta lugnet.

Den enda regeln är att du måste lämna kameran utanför, därför är bildskörden från oss i full aktivitet obefintlig. Lite rekvisita finns i alla fall utanför.
Den enda regeln är att du måste lämna kameran utanför, därför är bildskörden från oss i full aktivitet obefintlig. Lite rekvisita finns i alla fall utanför.

2 kommentarer

 • mansan

  Haha åh! Jag vill ocksåå! Verkar hur kul som helst ju! Typ som ett “escape the room” spel på nätet ju nästan :D

  • beccus

   Helt sjukt kul! Och svårt och stressigt och spännande! Tror du hade varit vääääldigt duktig som detektiv :)

   Skickat från min iPhone

Lämna ett svar

%d