Asien,  Äventyr,  Thailand

Vägarna på Koh Tao är både upp- och nedturer

Koh Taos högsta punkt är omkring 300 meter. Det är inte så väldigt högt, men det kan bli brant ändå på små ytor. Att köra moppe på vår lilla ö är ett äventyr i sig!

Att ta sig runt på Koh Tao är inte speciellt krävande. Ön är liten, det mesta finns inom räckhåll. Det går att gå mycket, men det är krävande för vägarna går upp, och ned, och upp och ned igen. I all oändlighet. Att hyra, eller köpa (beroende på hur länge en tänkt stanna), en moppe är nästan ett måste.

Vi har varsin och det är så skoj att tuffa runt på ön! Trafiken är lugn, med några få individuella undantag, och det fläktar gott i värmen.

Den största utmaningen med att köra runt på Koh Tao är höjderna och de vindlande små vägarna som kryper runt klipporna vid kusten. Det är också det allra, allra härligaste. Emellan varven får en väja för en självmordsbenägen hund som sover på vägbanan, ibland studsar en kokosnöt ned från en svajande palm. Vissa av vägarna är inte asfalterade ännu och de ska tydligen bjuda på ordentligt motstånd, men dit har vi inte kommit än.

Glöm bara inte att det är vänstertrafik i Thailand!

Det börjar slutta nedåt havet här...
Det börjar slutta nedåt havet här…
...och vägen ned mot Sai Daeng Beach slingrar vidare...
…och vägen ned mot Sai Daeng Beach slingrar vidare…
...för att mynna ut vid vad som nästan är ett stup ned till stranden. Då släppte ag kameran och nödhöll i bägge bromsarna!
…för att mynna ut vid vad som nästan är ett stup ned till stranden. Då släppte ag kameran och nödhöll i bägge bromsarna!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: