Asien,  Äventyr,  Thailand

Att bestiga ett berg på Koh Tao

Jag startade min första arbetsdag på åtta månader med att bestiga ett berg. I gryningen begav jag mig norrut och vandrade in i djungeln. Okej, inte riktigt så dramatiskt. Men jag startade i alla fall dagen med att vandra uppför!

Hela Koh Tao är, som bekant, kulle upp och kulle ned. Imorse tog jag moppen norrut till Sairee och körde så långt jag kunde inåt land. När vägen brakar ihop är det bara att parkera och börja vandra. Målet var utkiksplatsen West Coast Viewpoint, men jag tror att jag gick runt den.

Oavsett, så fort solen stigit ett par fingrar ovanför horisonten börjar den steka. Det gäller att vara ute i tid. Till och med kanske innan gryningen. Soluppgången är nog fantastisk här uppifrån!

Nästa projekt blir att vandra hela vägen över ön till bukten Laem Thian. Dit är det enklast att ta sig med båt, men apostlahästarna funkar också. Du som inte dyker får ändå inte glömma att packa snorkel och cyklop, för det ska finnas hajar att kika på.

Idag är alltså första dagen i mitt nya liv. Jag har motionerat (bestigit ett berg, typ) och blivit min egen chef. Ni kommer nog få fler historier om hur mitt “kontorsliv” ser ut.

Inte optimal väg för en liten vespa, men våra gamla Wins hade klarat stenarna galant! Nu fick jag trava uppför till fots istället.
Inte optimal väg för en liten vespa, men våra gamla Wins hade klarat stenarna galant! Nu fick jag trava uppför till fots istället.
På höjderna svalkar verkligen vinden. Att ha en horisont av hav kan vara bland det vackraste jag vet.
På höjderna svalkar verkligen vinden. Att ha en horisont av hav kan vara bland det vackraste jag vet.
Längs med de små vandringslederna bor fortfarande människor enkelt. Här har dock någon fått flytta, förhoppningsvis innan det rasade.
Längs med de små vandringslederna bor fortfarande människor enkelt. Här har dock någon fått flytta, förhoppningsvis innan det rasade.
Gryningsljus i rödnyanser. Dit upp ska jag!
Gryningsljus i rödnyanser. Dit upp ska jag!
DANGER! Skyltar sitter uppsatta längs vägen och varnar för att vägen är farlig. Upp kommer en som oftast alltid, men att ta sig ner i rullstensbackar var lite värre... Fick gå slalom på stenarna.
DANGER! Skyltar sitter uppsatta längs vägen och varnar för att vägen är farlig. Upp kommer en som oftast alltid, men att ta sig ner i rullstensbackar var lite värre… Fick gå slalom på stenarna.

Lämna ett svar

%d