Asien,  Thailand,  Vardagen

Bästa träningen på Koh Tao är gratis

Runt omkring på den här lilla ön finns allt från boxning, crossfit och yoga till ett helt vanligt gym. De flesta som är här dyker och dricker. Många vill ligga, eller i alla fall hitta sin drömpartner. Då gäller det att putsa fjädrarna. Jag? Jag är både snål och bekväm om det inte handlar om någonting med en boll. Då är bergen bäst! Och gratis.

Som tidigare känt är min absoluta höjdpunkt en vanlig vecka i vardagen lördag förmiddag. Helst en tur i skogen, lååååång frukost (helst ett par timmar) och mycket ljus. Nu har jag jobbat rätt mycket över heltid i sju dagar. Det är lördag förmiddag för mig både mentalt och i kalendern. Jippie!

Med musik och podcast i öronen tog jag mig över de små bergen till Tanote Bay imorse. Helt vindstilla. Inte en enda liten bris prasslade i palmerna. Då är det varmt trots att solen ännu vilar i vattnet. Svett, svett, svett. Inte elegant, men effektivt!

Ekorrar kilade över elledningarna, någon satt på huk utanför sitt hus och borstade tänderna. Många ler, tanterna vinkar god morgon. Det är väldigt lite Thailand på Koh Tao, men tidigt om morgonen är det i alla fall som mest närvarande.

När jag kom ner igen rann det om hela mig. Inte ens en kall dusch hjälpte för att kyla ner mig. Bara att stå still och sträcka lite på musklerna i väntan på att rännilarna skulle sluta leta sig nedför benen. När jag duschat för andra gången är det bara att dra igång med jobb igen. Det säger chefen! Jag alltså.

Tröttnar däremot snabbt på att vänta på att svetten ska sluta rinna. Varmt, svett, varmt, svett.
Rännilar… Gick tydligen så snabbt utför att en liten fluga fastnade på benet! Vilket öde att drunkna i en svettflod. Stackars.
God morgon min vackra ö!
God morgon min vackra ö!
När det suger i benen är det friskt att komma upp på höjden. Synd att det inte ens bjöds på en liiiten vindpust. Tröttnar aldrig på att ha havet omkring mig.
När det suger i benen är det friskt att komma upp på höjden. Synd att det inte ens bjöds på en liiiten vindpust. Tröttnar dock aldrig på att ha havet omkring mig.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: