Asien,  Thailand,  Vardagen

Vardagsbilder från veckan som gått

Har ni sett att folk utmanar varandra på Facebook och Instagram med att publicera vardagsbilder? VAD gör ni alla andra dagar undrar jag? Samma sak väl? Jag behöver ingen utmaning för att visa vardagsbilder från veckan som gått, jag gör det så gärna ändå. Ni också. Det vet jag.

Vardagen på Koh Tao är fortfarande exotisk. Mattias diskar i duschen, precis som han långa i Seinfeld, och jag är helt förundrad över att kunna laga frukost hemma. Vi har kommit in i ett helt annat liv än det på äventyr. Köper middag på stammishak, handlar på närbutiken, hejar på grannar. En liten kycklingfamilj pickar omkring husknuten och de kvittrande små liven växer varje dag.

Jag tänker på att jag borde gå till frisören, vi funderar på att flytta. Sådana saker som folk flest kan göra en dag. Vi dricker inte jäst hästmjölk på stäppen i Mongoliet eller snubblar över griljerade hundar på marknader i Vietnam längre. Jag är både glad och ledsen samtidigt för det. Det blir slitsamt i längden att ständigt vara i rörelse, samtidigt som det kryper i kroppen av att vara still.

För att ändå roa er, och mest mig själv, bjuder jag därför på några suddiga mobilbilder från vardagen i veckan som gått. Jag hoppas att toppa av det här med att Liverpool vinner mot Man U idag. Samtidigt vore det ju inte synd om Arsenal förlorade. Kronan på konstverket, saltet i såret.

Jag vaxade benen för första gången någonsin. Det värsta var inte själva vaxningen, utan när de plockade de överblivna rackarna med pincett. Fy fan vad de måste ha suttit fast i alla nervtrådar under naveln samtidigt. Tur att det fanns lugnande konst att titta på i taket. Tanterna bara skrattade.
Jag vaxade benen för första gången någonsin. Det värsta var inte själva vaxningen, utan när de plockade de överblivna rackarna med pincett. Fy fan vad de måste ha suttit fast i alla nervtrådar under naveln samtidigt. Tur att det fanns lugnande konst att titta på i taket. Tanterna bara skrattade.
När vaktmästarn kommer på besök har han med sig både barn och hund. Om minstingen är med sitter hen på hans axlar och håller han hårt i håret. Om de andra är med pyser de direkt ut på balkongen och sneglar nyfiket. Hunden busar omkring på dörrmattan och vill sååå gärna komma in, men stannar väluppfostrat utanför om han inte blir inbjuden.
När vaktmästarn kommer på besök har han med sig både barn och hund. Om minstingen är med sitter hen på hans axlar och håller han hårt i håret. Om de andra är med pyser de direkt ut på balkongen och sneglar nyfiket. Hunden busar omkring på dörrmattan och vill sååå gärna komma in, men stannar väluppfostrat utanför om han inte blir inbjuden.
Solnedgångarna i Sairee är härliga. En gång gick vi på middagsdejt i veckan. Annars ser vi varandra under en snorklingspaus eller en lunchutflykt.
Solnedgångarna i Sairee är härliga. En gång gick vi på middagsdejt i veckan. Annars ser vi varandra under en snorklingspaus eller en lunchutflykt eller när det är dags att gå till sängs.
Mitt kontor en sen kväll när jag bokförde ikapp 2013. Ibland har jag sand mellan tårna och havsvatten i öronen, ibland sitter jag i mörkret på en ranglig plaststol och har papperskorgen på golvet. High life. OCH. Vätskeersättningen här ser ut som högkoncentrerat kiss. Hällde ut det sista ur en flaska i toaletten och blev rädd. Varför stoppa galna kissliknande färgämnen i vitaminer och mineraler? Eller är sodium gult? Potassium? Det finns i bananer har jag lärt mig av Aron Flam och bananer är ju gula.
Mitt kontor en sen kväll när jag bokförde ikapp 2013. Ibland har jag sand mellan tårna och havsvatten i öronen, ibland sitter jag i mörkret på en ranglig plaststol och har papperskorgen på golvet. High life.
OCH. Vätskeersättningen här ser ut som högkoncentrerat kiss. Hällde ut det sista ur en flaska i toaletten och blev rädd. Varför stoppa galna kissliknande färgämnen i vitaminer och mineraler? Eller är sodium gult? Potassium? Det finns i bananer har jag lärt mig av Aron Flam i TSKNAS och bananer är ju gula.

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: