Asien,  Äventyr,  Snorkling,  Thailand

Jag har precis lärt mig att min favoritjulgran är en ringmask

I undervattensvärlden finns det julgransliknande, färgglada små saker som går att leka lite med. Knäpper en med fingrarna i närheten drar de in sig själva snabbt som attans i korallen. Jag har ganska länge trott att de här rackarna är en del av korallen, men de är MASKAR. Kusin med daggmasken ungefär, som en del av arten ringmaskar.

Jag älskar verkligen att lära mig nya saker. Få nya perspektiv och AHA-upplevelser. Men jag blev faktiskt besviken när jag fick reda på att ett av mina favoritelement under ytan är maskar. Maskar! Ingen har en mask som favorit.

Jag har vetat att de kallas julgranar (Christmas trees), men inte vetat att en också ska lägga till worm efter det.

Jag tappade hakan och såg plötsligt små äckliga krälande saker med tofs på svansen. Maskborstar. Dom är ju otroligt fina, men hur ska jag kunna gå tillbaka till att tänka på vackra trädkoraller? Istället för ringmaskar. Blä.

Jippie! Julgransmaskar som kikar fram.
Jippie! Julgransmaskar som kikar fram.
De är ju fantastiskt fina ändå, för att vara ringmaskar. Blir bra sugen på att dra ut och kika på en, men
De är ju fantastiskt fina ändå, för att vara ringmaskar. Blir bra sugen på att dra ut och kika på en, men “Take nothing but photos, leave nothing but bubbles”.
En annan färgglad favorit simmade in i bild! Gulliga papegojfiskar!
En annan färgglad favorit simmade in i bild! Gulliga papegojfiskar!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: