Egenföretagare

Nu har jag gått från anställd till egenföretagare på riktigt

Vet ni? Nu har det hänt. Jag har skickat min första faktura! Nu har jag gått från anställd, till äventyrare, till egenföretagare. På riktigt.

Den här resan är verkligen ett äventyr. Det finns en tjusning i att hoppa, göra någonting nytt. Äga mindre, leva mer, sätta segel och se nya horisonter. Jag är som bäst när jag får göra någonting ordentligt. Det visste nog alla som känner mig att jag aldrig kommer klara att inte kan göra någonting alls. Om jag inte är i fysisk rörelse, då måste det hända någonting annat.

Därför har det varit alldeles perfekt att medan Mattias blir dykmästare här på Koh Tao, då har jag blivit egenföretagare. Efter lite över en månads arbete har jag äntligen skickat min första faktura. Och fler ska det bli…

Jag har ju en löjlig förkärlek till listor, planering och organisering. Även om fakturering i stor skala är ett rutinjobb har jag alltid tyckt det varit en kul del av ekonomivärlden. Det är själva essensen av “pengar in”. När det är pengar till mitt eget företag är det plötsligt också någonting mer. Jag är så himla stolt! Tänk att alla snirkliga vägar i världen till slut har lett min blandade kompott av kompetens ned i samma form. Det är kul!

Nu har jag alltså ett till check på listan över saker jag drömmer om att göra. Driva eget företag – CHECK.

P1010470

5 kommentarer

  • beccus

   Haha. Och en har inte ett riktigt företag förrän det finns en stämpel på skrivbordet! Jag är alltså inte riktigt där än..

  • beccus

   HEJA POOL! Idag blir det spännande… Och jag fakturerar inte för någonting jag bygger :) Men för någonting jag skriver, så det är superskoj!

 • Ditte

  Stort GRATTIS till dig och all lycka till dig och företaget i framtiden. Ja, givetvis till dig personligen, men jag gläds så över din kunskap och entusiasm. Och ibland önskar jag att jag var ung…. Men nu är jag inte det och är så nöjd och glad för din del.
  Kramar!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: