Asien,  Singapore

Singapores bästa sportbar

I söndags avslutades Premier League. Att hitta en sportbar som visar fotboll i Sydostasien är aldrig svårt, men i Singapore visade det sig vara lite speciellt.

Vi bor centralt vid floden, på Boat Quay. Det finns många pubar och restauranger i närheten. Ett par timmar innan avspark promenerade vi ut för att hitta en sportbar. Den första vi besökte hette London. Den skulle mycket riktigt visa fotbollen, men endast Spurs match. Bartendern förklarade, på perfekt indisk-brittisk engelsk accent, att i Singapore har de flesta pubar ett favoritlag och de visar först och främst det lagets matcher. Idag, när alla lag spelar den sista (och avgörande) omgången visar pubarna en match var. Vi ville inte se Tottenham, men han gav oss en ypperlig vägbeskrivning till Uncabunca (ja, hihi) där Liverpoolfansen hänger. Puben skulle visa sig vara väldigt nära Anfield.

När vi kom fram, två timmar innan avspark var det redan trångt. Vi betalade in oss med ett förköp på två öl var och intog de enda platserna som fanns kvar, utomhus.

Uncabunca visade sig vara helt fantastiskt, och inte bara för att det hängde Liverpoolflaggor på väggarna och för att 80% av alla gäster hade matchtröja på sig (även tjejerna, som för en gångs skull var fler än tre). Trots en ogenomtränglig trängsel serverades vi vid borden, personalen i dörren briljerade med att hantera och känna folk (“det finns plats där, använd den – det är fullt inne, tro mig”) och trots sång, dans och hopp var det ingen som knuffades omkring. Avspark skedde kl 22.00 lokal tid och ändå var det flera som hade barnen med sig. Maken till trevlig stämning alltså!! Inget bröl, knök eller stök. Bara glädje, klapp och kramar. Och en mänsklig mosaik av människor som jag aldrig sett på en sportbar i Sverige. Så himla, himla härligt!

Trots att vinsten innebar en förlust stod många kvar och sjöng med armarna om varandra efter sista avblåsningen.

You’ll never walk alone in Singapore.

20140513-101111.jpg

20140513-101102.jpg

20140513-101053.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: